18. května 2013 • 13:34

Vítězný olympijský čtyřkajak: Náskok jako na mistrovství republiky!

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Skvělým způsobem zahájil český čtyřkajak ve složení Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál a Jan Štěrba novou sezonu. Bronzová posádka z loňské olympiády předvedla při Světovém poháru v Račicích první závod od londýnských Her suverénní vítězství.



„Příjemnější pocit jsem asi ještě nezažil. Vyhrát finále Světového poháru o takový kus je neuvěřitelné a máme z toho velkou radost. Je to skvělý začátek do sezony,“ pochvaloval si háček Daniel Havel.

Česká elitní posádka měla v Račicích dvojnásobnou motivaci. Chtěla se předvést českým fanouškům a také si poprvé od olympiády vyzkoušet závod ve čtyřkajaku. V úvodním závodě Světového poháru v Szegedu před týdnem totiž členové posádky jeli na menších lodích.

„Chtěli jsme se předvést před domácím publikem. Na každého se přijeli podívat známí i rodiny. Je to něco jiného než tady jet na mistrovství republiky. Je to úžasný pocit,“ rozplýval se Josef Dostál.

„My jsme na tom byli od olympiády asi čtyřikrát, ale v lodi si tak sedíme a rozumíme, že do toho sedneme a hned nám to jede špičkově,“ líčí Havel. „Dnes jsme už při rozjetí cítili, že nám to jede. Zkusili jsme to napálit a trochu jsme asi zlomili ostatní soupeře.“

Česká loď vyhrála s velkým náskokem. „Ostatním lodím jsme odjeli, byl to takový pocit jako na mistrovství republiky,“ usmíval se  Jan Štěrba. „Čekal jsem, že to bude víc v kontaktu. O to lepší vstupenka je to do sezony, že máme před zbytkem takový náskok.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud