Romana Barboříková
19. září 2015 • 14:18

Senzace! Babička Hilgertová je ve finále MS. S odřenýma ušima

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z LONDÝNA | Startovala třetí a musela čekat až na úplně poslední závodnici na trati, zda se dostane do finálové desítky. A povedlo se. Závodnice, u kterých se s tím už příliš nepočítalo, kazily. Štěpánka Hilgertová se tak ve svých 47 letech raduje z další finálové účasti. O medaile bude bojovat i další česká závodnice Kateřina Kudějová, která v semifinále skončila čtvrtá.



Sama už tomu nevěřila, že by se to mohlo povést. Seděla v dolní části závodní trati na trávníku vedle svého manžela a trenéra Luboše, sledovala velkoplošnou obrazovku a doufala, že by se mohla probojovat do finále mistrovství světa na olympijském kanálu. Zpočátku to vypadalo nadějně, hodně závodnic kazilo.

Pak ale nastoupily na start ty lepší kajakářky. Ve chvíli, kdy měly semifinále před sebou už jen poslední dvě závodnice, tedy první a druhá žena z kvalifikace, Corinna Künleová a Emilie Ferová, už nevěřila, že ve finále bude. Byla totiž v tu chvíli desátá. Pak ale zkazila Künleová a zcela zásadně se závod nepovedl ani Ferové.

A Hilgertová se spěchala připravovat na finále, které je pro ni samotnou překvapením. „U Corinny mě to nepřekvapilo, ale u Emily teda hodně, musím říct. Tak dobrý,“ okomentovala dvojnásobná olympijská vítězka.

Finálovou účastí si splnila svůj cíl. „Říkala jsem si, že je to už trochu nerealistický cíl, protože v kvalifikaci se ukázalo, že je tady opravdu 20 až 25 holek v top formě. Ale ta finálová trať byla opravdu strašlivě těžká. Takže je to fantazie. Už jsem v to ani nedoufala,“ přiznala Hilgertová. „Při posledních pěti šesti holkách jsem si říkala, že to nevyjde, protože co startující, to jméno z absolutní světové špičky, které v posledních třech letech jezdí na medaile. Já jsem tam udělala chyby, nechala jsem tam dvě trestný vteřiny, takže ten prostor pro to dostat se tam pode mě byl. Trošku tomu nerozumím, že to tam nechaly.“

Emoce ale přeci jen trochu krotila. „Za radost bych to zatím nenazývala, protože mám před sebou finále. Ale ten postupový cíl, ve který jsem doufala, jsem splnila. Takže ať už ve finále provedu cokoliv, tak ze závodu neodjedu zklamaná.“

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud