25. srpna 2018 • 21:40

Čtyřkajak vyhrál semifinále a pojede o medaili. Pomohl i unavený Dostál

Autor: ija
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PORTUGALSKA | Smáli se od ucha k uchu, přestože měli právě v rukách jízdu o finále mistrovství světa v Montemoru. Úspěšnou jízdu, vítězné semifinále. „Ale chtěli jsme být druzí,“ tvrdili členové nově složeného čtyřkajaku, který v téhle sestavě jezdí teprve dva měsíce a v sobotu absolvoval teprve první dva závody, zadrženou rozjížďku a rychlé semifinále. Josef Dostál oba závody jen pár hodin poté, co vybojoval bronz na kilometrové trati. Jakub Zavřel, Radek Šlouf, Dostál a Jan Štěrba budou v neděli bojovat o medaili.



„Byla to suprová jízda,“ oddechl si Radek Šlouf. „Posledních padesát metrů jsem řval na Kubu, ať je necháme, protože jsem cítil, že Portoši do nás jdou. Já jsem si teda myslel, že to klaplo a jsme druhý,“ dodal. „Akorát teď ve finále chytneme horší stranu, budeme mít sedmou dráhu. Holt budeme muset bojovat. Pepa sice neumí jezdit v semifinále na druhý místo, ale zase umí ve finále jezdit na medaili,“ vtipkoval Šlouf v narážce na Dostálovo taktizování v singlových disciplínách.

Obr, který jen o pár hodin dřív získal bronz na singlkajaku, nežertoval.  „Koukejte, pro mě to byl čtvrtý závod dnes. Jsem hrozně rád, že jsem to odjel. Abych byl upřímný, hrozně jsem se bál, že už na to nemám,“ řekl Dostál. „Před semifinále mi bylo strašný vedro, možná jsem chytil nějakej úpal, byl jsem hrozně vyšitej. Ale říkal jsem si, že se musím zmobilizovat za kluky a odevzdat tam všechno, abych jim do finále pomohl.“

Posádka, která vozí světové medaile od olympiády v Londýně zcela pravidelně, je tak znovu ve finále. „A tam bude devět vyrovnaných lodí a my uděláme všechno pro to, abychom byli někde vpředu,“ slíbil nejzkušenější člen posádky, zadák Jan Štěrba .

„Je to určitě velká úleva, že jsme zase ve hře. Jsem spokojenej, budeme bojovat. Ve finále bude Pepa odpočatej a to bude ještě lepší,“ věří Šlouf.

Český čtyřkajak opanoval semifinálovou jízdu a o medaile pojede ze sedmé dráhy
Český čtyřkajak opanoval semifinálovou jízdu a o medaile pojede ze sedmé dráhy

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud