13. prosince 2021 • 15:05

Prskavec o oslavách a přátelství s Krpálkem: Hodil jsem s ním o zem

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na poslední olympiádě získalo Česko čtyři zlaté medaile, o dvě z nich se postarali Jiří Prskavec a Lukáš Krpálek. Oba nejcennější kov navíc vybojovali ve stejný den. Jeden je kanoista, druhý judista, přesto mezi nimi vzniklo přátelství. „Dokonce jsme společně byli i na dovolené," rozvykládal se Prskavec v České uličce. Celý nový díl můžete vidět v pondělí od 21:30 na O2 TV Sport.



A jak vůbec tohle přátelství vzniklo? „Den poté, co jsem udělal v Riu bronz, získal Lukáš zlato. V ten den se jel závod debl kánoí, na kterém jsem byl s Martinem Doktorem, který mi říká po tom, co kluci dojeli: Pojď, Krpoš jde do finále," popsal Prskavec zárodek přátelství. „Tak jsme sedli do auta a jeli tam. Poprvé v životě jsem viděl naživo judo, takže jsem tomu vůbec nerozuměl. (směje se) Proto moje sledování spočívalo v tom, že jsem koukal na české judisty, jestli se radují, nebo ne, protože jsem se v tom fakt nevyznal. A jak vyskočili, věděli jsme, že Lukáš vyhrál,“ vzpomínal.

Krpálek následně absolvoval několik rozhovorů a s Prskavcem se potkali až v českém domě, kde své úspěchy řádně oslavili. „Od té doby jsme spolu strávili spoustu času na různých akcích. Sedli jsme si jako lidi, máme podobné názory na sport i na život. Postupně jsme se skamarádili víc, navštěvujeme se i v rámci rodin, naše manželky jsou kamarádky," prozradil Prskavec.

A došlo i na vzájemnou rvačku. Mimochodem na první v životě pro Prskavce. „No, Lukáš se moc nepral, to spíš já," smál se Prskavec a pokračoval: „Ukázal mi chvat, jak ho hodit na zem, tak jsem s ním třískl. I když jsem tedy musel nadskočit, abych těch jeho sto dvacet kilo otočil."

Celý díl České uličky s Jiřím Prskavcem můžete vidět v pondělí od 21:30 na O2 TV Sport.

Česká ulička s Prskavcem o oslavách medaile, otcových slzách i Krpálkovi
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud