30. srpna 2013 • 09:55

Můj soupeř už není pošuk, říká Synek před finále mistrovství světa

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

České skifařské hvězdy Ondřej Synek a Mirka Knapková na mistrovství světa v korejském Čchungdžu postoupily do nedělních finále, v kterých mají oba velké medailové naděje. Oběma se ale rýsují silní soupeři v boji o zlato.



Mirka Knapková půjde do finále jako obhájkyně titulu a loňská olympijská vítězka, bude se ale muset porvat s Australankou Kim Crowovou, dvojnásobnou olympijskou medailistkou z Londýna, která zatím prochází sezonou suverénně.

Synka čeká zřejmě boj především s šestatřicetiletým Němcem Marcelem Hackerem. Světový šampion z roku 2002 získal poslední medaili před sedmi lety, v Koreji ale zatím jezdí ve skvělé formě.

„Je víc soustředěný. Jde si za tím mít tu medaili, asi nejlíp zlatou,“ řekl o něm Synek pro iSport.cz. „Dřív to býval pošuk, všechno prožíval, před startem řval. Teď je uklidněný. Je vidět, že je koncentrovaný na závod a na nic okolo.“

Favoritem ve finále však bude Synek, který se tentokrát nemusí prát s Novozélanďanem Mahé Drysdalem, který vypadl už ve čtvrtfinále. Navíc je letos neporažen a v semifinále předvedl výborný výkon.

„Drysdale tady byl, šanci měl a nevyužil ji. Po té letošní sezoně a po semifinále si všichni budou myslet, že jsem jednička. Asi to tak je,“ říká Synek. „Je pro mě uklidňující, že když to nepokazím, tak bych mohl mít medaili.“

Synek pózuje se stříbrnou plackou.
Synek pózuje se stříbrnou plackou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud