Ivo Pospíšil
29. dubna 2013 • 10:31

Pokračuje volejbalové finále snů: Utaví Ostrava mistra ve svém kotli?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhrají, vynutí si sedmý zápas. Prohrají a jejich naděje na třetí titul v řadě skončí. Volejbalisty Českých Budějovic dnes od 20.10 čeká zřejmě nejtěžší zápas sezony. Po sobotním odvrácení prvního finálového mečbolu s Ostravou budou nyní čelit za stavu série 2:3 dalšímu. Jenže nyní na hřišti soupeře, kde na ně čeká bouřlivý kotel fanoušků, v němž už dvakrát padli.



Chtějí letos urvat už svůj osmý titul v historii. Jenže stále tahají za kratší konec. Aby volejbalisté Českých Budějovic ve finále srovnali s Ostravou krok, musí dnes vyhrát na jejich hřišti. Tam, kde v sérii ještě neuspěli. Tam, kde už dvakrát padli.

„Uděláme tam všechno pro to, abychom tam uspěli,“ přiznal smečař Andy Rojas.
Stav série 2:3 totiž zní jasně. Jen výhra úřadujícího šampiona udrží v boji o titul a vynutí si rozhodnutí až v případném sedmém utkání na jihu Čech.

Jakákoliv dnešní prohra však znamená oslavu titulu pro Ostravu. Ti by ho tak získali teprve podruhé v historii (poprvé v roce 2006).

„Vracíme se do naší haly, oni budou pod větším tlakem. Z naší strany jsem si jistý, že po prvních míčích z nás nervozita spadne a půjde to. Lidé nás poženou dopředu,” řekl jejich kouč Zdeněk Šmejkal.

„Začneme do toho zase mlátit, nic jiného nám nezbývá. Hosté sestavu měnit nebudou a my můžeme si podle toho připravit taktiku podání. Nesmíme podávat na libera,” vzkázalo zase libero Jan Václavík.

Šesté finále začne dnes od 20.10. Bude po něm Ostrava slavit, nebo Budějovice budou dál živit naději na finálový obrat?

Rozhovor s budějovickým univerzálem Michalem Kriškem čtěte v dnešním Sportu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud