4. května 2017 • 06:00

Novotný má problémy. Policie chce stíhat kandidáta na šéfa volejbalu

Autor: spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Josef Novotný, jeden z kandidátů na šéfa Českého volejbalového svazu (ČVS), má problém. Policie totiž žádá Sněmovnu, aby poslance Novotného vydala k trestnímu stíhání. V tomto týdnu to potvrdila předsedkyně mandátového a imunitního výboru Miroslava Němcová (ODS).



Policie chce Novotného, poslance za ČSSD a bývalého hejtmana Karlovarského kraje, stíhat zřejmě v kauze Regionálního operačního programu Severozápad. Ta se týká evropských dotací v Ústeckém a Karlovarském kraji. V případu je nyní obviněno 24 lidí, jsou mezi nimi politici, vysocí úředníci a podnikatelé.

Novotný je čestným předsedou extraligového Volejbalového klubu Karlovarsko, jemuž šéfuje jeho syn Jakub, bývalý český reprezentant. Josef Novotný se hodlá 13. května na volební konferenci ČVS ucházet o funkci prvního muže českého volejbalu, spolu s ním kandidují bývalý úspěšný reprezentant v šestkovém i plážovém volejbale a nyní manažer Marek Pakosta, člen správní rady a šéf hospodářské komise ČVS Zdeněk Meitner a někdejší místopředseda československé volejbalové federace Jiří Gottwald.

Původně zamýšlel svou funkci obhajovat i současný předseda svazu Zdeněk Haník, nakonec se však rozhodl podpořit Marka Pakostu. „Pokládám za vhodné doporučit osobu nezatíženou minulostí a s manažerskými zkušenostmi, která bude garantem transparentního řízení především v oblasti ekonomiky. Na pozici předsedy ČVS proto navrhuji jako vhodného kandidáta Marka Pakostu,“ uvedl Haník.

Témata:  Josef Novotný
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud