25. ledna 2017 • 13:28

Kostnerová dostala fanoušky do varu, návrat začala výborně

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Těsně před polednem ještě nebyla Ostravar Arena v zahajovací den mistrovství Evropy v Ostravě zcela zaplněná. I tak ji poprvé pořádně rozbouřila italská krasobruslařka Carolina Kostnerová. Na velké akci je znovu po třech letech, sklidila velký potlesk. Na led po jejím vystoupení poprvé přilétli i plyšáci a květiny. „Bylo to velmi vřelé přivítání, hodně mi to pomohlo,“ těšilo mistryni světa z roku 2012 a pětinásobnou mistryni Evropy.



Kostnerová se na led vrací po dlouhé pauze. V roce 2014 dostala trest na 21 měsíců za to, že kryla doping svého tehdejšího přítele, olympijského vítěze v chůzi Alexe Schwazera. Ten se sice dušoval, že v tom Kostnerová byla nevinně. Ona sama nedopovala. Přesto dostala trest.

Na led se Kostnerová po trestu poprvé vrátila před rokem v Ósace. A přestože tam skončila druhá, mistrovství světa v 2016 v Bostonu pak ještě vypustila. Dala si další pauzu, kterou věnovala rodině, přátelům a studiu historie umění. Mistrovství Evropy v Ostravě je teď pro ni první velkou mezinárodní akcí.

Krátkým programem Kostnerová diváky pobavila. Zajela suverénně, obecenstvo už během jízdy strhla k hromadnému potlesku. Od rozhodčích dostala 72,40 bodů. Jen o necelých pět bodů méně, než při svém bodovém maximu v roce 2014 na MS (77,24).

„Nebylo to jednoduché, byla jsem hodně nervózní, ale něco jsem zvládla velmi, velmi dobře a něco jsem mohla udělat líp. Ale aspoň mám prostor se zlepšovat. Jsem velmi šťastná,“ hlásila po krátké jízdě Kostnerová. „Vrátila jsem se, půjdu zase krůček za krůčkem. Jsem teď hlavně velmi šťastná, že můžu pokračovat v téhle nádherné cestě.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud