Martin Hašek
8. února 2021 • 07:55

Ledecká dnes nepojede, kombinaci na MS v Itálii odložil příval nového sněhu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z CORTINY | Lyžařka Ester Ledecká si bude muset na svůj první závod na světovém šampionátu v Cortině d´Ampezzo počkat. „Kvůli chumelenici byla dnešní alpská kombinace zrušena. Info o dalším programu bude následovat,“ sdělili pořadatelé. V úterý čeká Ledeckou super-G (od 13 hodin), kombinace by se měla jet v pondělí 15. února, kdy měl být volný den.



Lyžařský šampionát na jeho začátku trápí velké problémy s počasím. Celou v neděli v Cortině padal mokrý sníh, kvůli kterému byly původně prohozeny disciplíny pondělní plánované alpské kombinace, a mělo se začínat slalomem. Další příval sněhu ale přinutil pořadatele k odložení závodu.

Ledecká patří v alpské kombinaci do širší skupiny favoritek. V minulé sezoně v ní skončila šestá v Altenmarktu-Zauchensee a třetí v Crans Montaně.

„Slalomu jsme moc nenatrénovali. Máme nějaké čtyři dny,“ líčí její lyžařský trenér Tomáš Bank. „Ale zdálo se mi, že ho jezdila dobře. Už předloni na podzim jsme na něm zapracovali. Měli jsme pětidenní kemp na Kaunertalu, kde se Ester ve slalomu strašně zlepšila. Říkala tehdy ten nejkratší lyžařský vtip. Že na to nějak přišla. Ve slalomu jede rychleji. Navazuje oblouky, má klidnější vršek. Má lepší slalomářský projev než předtím.“

Podle aktuálního rozpisu závodů by tak měla Ledecká do mistrovství světa vstoupit úterním super-G. Na mistrovství světa přijela dva týdny po svém vážném pádu v Crans Montaně, při němž si rozsekla ret.

„Ještě tam nějaký stín toho pádu trošičku je,“ připouští její trenér Tomáš Bank. „Není to nic hrozného, ale od toho pádu to ještě nepustila.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud