7. prosince 2021 • 18:05

Složitá situace pro běžkaře. Náklaďák s technikou boural na dálnici

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nepříjemnou komplikaci řeší reprezentační tým v běžeckém lyžování. Nákladní auto s drahocenným technickým materiálem mělo na cestě na další závody Světového poháru poruchu, kvůli níž muselo zastavit na dálnici v odstavném pruhu. Tam do něj zezadu narazil kamion.



„Nejdůležitější je, že jsou všichni členové našeho servisního týmu v pořádku. Bohužel je ale náklaďák nepojízdný,“ sdělil na Facebooku, Štěpán Kaliba, ředitel úseku běžeckých disciplín svazu lyžařů.

Servisní auto bylo na dlouhé cestě z norského Lillehammeru, kde o víkendu zazářil Michal Novák v závodě na 15 kilometrů bruslením, když až do cíle bojoval o medaili a nakonec dojel na pátém místě. Náklaďák ale musel zastavit v odstavném pruhu na dálnici ve Švédsku, kde auto naboural nepozorný řidič kamionu.

„Celý den tak řešíme velmi komplikovanou logistickou operaci, abychom dokázali veškerý materiál i tým přesunout do Davosu. Na dalším závodě Světového poháru se představíme jen za vynaložení enormního úsilí celého realizačního týmu,“ vysvětluje Kaliba.

Program Světového poháru v Davosu zahrnuje sobotní bruslařské sprinty a nedělní distanční závody na 10 kilometrů bruslením žen a 15 kilometrů bruslením mužů.

Nákladní auto běžců na lyžích mělo nehodu
Nákladní auto běžců na lyžích mělo nehodu

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud