6. března 2014 • 18:20

Bankova drsná zpověď: Strach přebíjí adrenalin, do 130 km/h je to pohoda

Autor: frc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | SPORT MAGAZÍN | Tvrdé pády a ohromující vzestupy. Kariéra nejlepšího českého lyžaře Ondřeje Banka je jedna velká jízda na hraně. Kvůli vážným zraněním a nemocem přišel o šest let kariéry, přesto v Soči útočil na zisk olympijské medaile. Hned po Hrách potvrdil, že jeho bláznivý příběh pokračuje a při pádu si pořezal nohy. Svou drsnou jízdu životem přibližuje v otevřené zpovědi pro páteční Sport Magazín.



„V lyžování pořád narážíte na to, že limity těla jsou jasně dané. V závodě, ale někdy i v tréninku, se dostanete na hranu rizika. Zajímavé na tom je, že nikdy nevíte, nakolik můžete zatlačit, abyste to měli pod kontrolou. Každý to má posunuté jinak, navíc záleží i na typu a stavu trati.

Bank: Když jsem seděl na záchodě a zvracel do sprchy, tak jsem se smál osudu
Video se připravuje ...

Já to poznal nejvíc během tréninku na sjezd v Kitzbühelu, kde jsem si v roce 2008 už potřetí zlomil holenní i lýtkovou kost, i když tentokrát poprvé na pravé noze. Přitom jsem tam jel na jistotu, hlídal jsem si to, ale na poslední pasáži jsem kvůli jiné stopě získal velkou rychlost na poslední skok, místo 30 metrů jsem skočil 70 a při dopadu to křuplo. Cílem jsem projel po zádech a byl z toho ještě nakonec 29. nejlepší čas, což byla bomba, ale já se to dozvěděl až po operaci.

Když se motáte v pádu, jednáte instinktivně. Víte, že je to průser a snažíte se hlavně nevlítnout do ochranných sítí, protože ty vás semelou, trhají vazy a je to špatné.

Obavu ze všech pádů každopádně přebíjí adrenalin. Je to zvláštní, po zraněních mám respekt, ale zároveň mě to přitahuje. Kitzbühel je pro mě dodnes největší odvaz, větší než volný pád z letadla, to je spíš taková romantika. Do rychlosti 130 km za hodinu to je na svahu v pohodě, ale pak už je třeba dávat si fakt bacha.“

CELOU ZPOVĚĎ ONDŘEJE BANKA NAJDETE V PÁTEČNÍM SPORT MAGAZÍNU

Útočník Olomouce David Depetris v rozhovoru pro Sport Magazín Útočník Olomouce David Depetris v rozhovoru pro Sport MagazínFoto Sport

V pátečním Sport Magazínu také najdete:

Rozhovor: David Depetris

Takhle to je: Alois Hadamczik

Uniklo z facebooku: Petr Bolek

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud