8. března 2019 • 12:48

Ester tu mohla postoupit, říká Bank. Kopec ve Špindlu je pro holky těžký

Autor: rb
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kvůli závodům na snowboardu, kde má Ester Ledecká šanci získat další křišťálový glóbus, vynechala česká sněhová obojživelnice závody Světového poháru ve Špindlerově Mlýně. Ovšem kdyby v obřím slalomu, který je na programu v pátek, nastoupila, měla by šanci na postup do druhého kola. Alespoň podle jejího trenéra Ondřeje Banka.



„Obřák nemáme moc čas trénovat, ale když ho jezdí, tak jezdí moc dobře. Myslím, že kopec tady zná, že by to pro ni bylo zajímavé si tady zalyžovat a mohla by klidně postoupit. Ale prkno je pro ni teď důležitější,“ říká Bank v rozhovoru pro iSport TV.

Pro závodnice, které v Česku startují, je podle bývalého závodníka zdejší trať náročná. „Je to trochu delší, kopec je pro holky obecně těžký. Ale postavili to relativně jednoduše a rytmicky, takže obřák je hezký a pokud vydrží sníh, jakože v tom teple to bude těžké, bude to zajímavé,“ říká Bank.

Rozhodujícím hlediskem je pak délka trati. „Myslím, že obecně délka tady toho obřáku je na holky na takovém prudkém kopci asi nejtěžší faktor.“

Shiffrinová v Česku: Ledecká? Já bych si vybrala tenis. Perfektně vyslovila "Špindlerův Mlýn"
Video se připravuje ...

První slovenská mistryně světa Vlhová: Sláva má i stinné stránky
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud