Martin Hašek
9. března 2019 • 16:16

Shiffrinovou ve Špindlu nadchli diváci: Speciální! Teď chce zkusit pivo

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdá se, že Špindlerův Mlýn Mikaelu Shiffrinovou nikdy nezklame. Slavná americká lyžařka v Krkonoších před osmi lety poprvé závodila ve Světovém poháru a v sobotním slalomu si připsala celkově patnácté vítězství v sezoně, čímž překonala rekord Švýcarky Vreni Schneiderové ze sezony 1988/1989. Užívala si atmosféru a těší se na oslavu svých středečních narozenin.



Těsně po závodě dostala do ruky láhev šampaňského a s Petrou Vlhovou a Wendy Holdenerovou si zabláznily jako po závodě formule 1. U Mikaely Shiffrinové to nebylo hrané nadšení. Atmosféra ve Svatém Petru ji pohltila.

„Fanoušci všude milují sport, ale tady to byly opravdu dva zvláštní dny. S tímhle počasím, s deštěm. Nebyl to ten nejhezčí den, kdy si sednout a dívat se na závody. Fanoušci ale byli entuziastičtí, šťastní a fandili všem. Bylo to něco velmi, velmi speciálního. Všechny holky v cíli to říkaly. Opravdu jsme si to moc užily,“ chválila Shiffrinová.

Shiffrinová chválila atsmoféru ve Špindlu. Cool vrátit se sem po osmi letech, hlásí vítězka
Video se připravuje ...

Fenomenální Američanka zažila ve Špindlerově Mlýně povedený víkend. V pátek se jí po nepodařeném prvním kole obřího slalomu podařil comeback na třetím místě a pak dvěma elegantními jízdami ukázala, že slalom je svět, v němž vládne. Bouřlivé a přející publikum v zaplněném cílovém prostoru ve Svatém Petru dalo ale jejímu zážitku další rozměr.

„Můžete cítit energii v publiku, jak tady fandí lyžování. Petra je Slovenka, ale jako by byla trochu jejich. Já ale taky cítím podporu,“ líčila Shiffrinová. „Není to vždycky takové. Jsou města, kam moc diváků nepřijde, nebo kde fandí jen domácím. Tady bylo publikum opravdu cool a podle mého i férové. Potěšilo mě to.“

Stejně jako před osmi lety se navíc závody ve Špindlerově Mlýně konaly jen těsně před jejími narozeninami. Tentokrát svoje čtyřiadvacetiny oslaví ve středu.

„Myslím, že budu muset zkusit plzeň. Na dnešní večer je to možnost,“ smála se Shiffrinová. „Jinak nemyslím, že k narozeninám něco potřebuju. Svého přítele i maminku mám s sebou. Brzy pojedu domů a uvidím se se zbytkem rodiny. To bude na konec sezony dobré.“

Mikaela Shiffrinová slaví výhru na SP ve Špindlerově Mlýně.
Mikaela Shiffrinová slaví výhru na SP ve Špindlerově Mlýně.

Capová po životní jízdě: Jsem strašně šťastná. Diváky jsem slyšela už na startu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud