8. ledna 2020 • 12:22

Ledecká zůstává na lyžích a prozradila, co dostala k Vánocům: Přenádherný kus

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvojnásobná olympijská vítězka Ester Ledecká bude tento týden ještě závodit na lyžích. Představí se v rakouském Altenmarktu-Zauchensee, kde se o víkendu uskuteční sjezd a kombinační závod složený ze super-G a slalomu. Česká reprezentantka tak na snowboardu vynechá i sobotní závody ve švýcarském Scuolu. Do SP v paralelních disciplínách na prkně vstoupí 14. ledna slalomem v rakouském Bad Gasteinu.



Ledecká díky vítězství a čtvrtému místu z prosincových sjezdů v Lake Louise vede hodnocení nejrychlejší disciplíny ve Světovém poháru. Tuto pozici měla hájit před Vánoci ve Val d'Isere, ale tamní sjezdy byly zrušeny. Ledecká chtěla startovat 5. ledna na snowboardu v Lackenhofu, ale ani tam se nezávodilo. „Já to neprožívám. Nedá se nic dělat. Budou jiné závody jindy, jinde...,“ komentovala to Ledecká pro ČTK.

Od zrušených lyžařských závodů pět dní testovala snowboardy na Kronplatzu a pak se přesunula na Ultental na tréninky lyžařského super-G. „Bylo překrásně, slunce, mráz, takže jsem si to báječně užila,“ pochvalovala si. A také měla radost z vánočních dárků. „Dostala jsem lovecký luk, přenádherný kus. Těším se, až si zastřílím. A brusku na hrany lyží. Strašných let jsem si ji přála.“

V Zauchensee, kam zamíří tento týden, v roce 2017 vyhrála trénink. V závodě pak obsadila nebodované 36. místo. „Závod se tehdy jel ze sníženého startu, protože foukalo a bylo děsný počasí. Teď se těším, že pojedu celou tu trať,“ řekla Ledecká.

Na prkně by měla startovat v úterý v Bad Gasteinu a o čtyři dny později ve slovinském středisku Rogla. Bezprostředně po závodě v Zauchensee se rozhodne, zda potom zamíří na lyže do bulharského Banska, nebo bude pokračovat na prkně v italském Piancavallu. V Bansku se poslední lednový víkend uskuteční hned tři závody v rychlostních disciplínách. Vedle plánovaného sjezdu a super-G bude v pátek další sjezd jako náhrada za Val d'Isere.

Ester Ledecká na trati super-G v Lake Louise
Ester Ledecká na trati super-G v Lake Louise

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud