Martin Hašek
Premium
1. března 2023 • 19:50

Novinky o Ledecké: návrat na prkno, lyže v koutě. Expert: Nebojím se o ni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze svých dvou velkých lásek se sněhová obojživelnice Ester Ledecká v téhle sezoně dostane jen k jedné. Komplikovaná rekonvalescence po loňské zlomenině klíční kosti jí už na lyže během závodní sezony nepustí. Naopak na prkně už STR jezdí a přemýšlí o návratu v březnových závodech Světového poháru.



Konečně už zase brousí snowboardové obloučky, jak je vidět ze záběrů na Instagramu, natočených jejím koučem Justinem Reiterem.

„Už si zase naplno užívám sněhu. Strašně mi to chybělo!“ hlásila Ledecká.

Snowboardové závody
do konce zimy

15. března
Rogla (Slov.), obřák
18. března
Berchtesgaden (Něm.), slalom

Je to ta dobrá polovina zprávy o její současné situaci. Po dlouhých měsících už aspoň na prkně získává jistotu a je možné, že se ještě do konce sezony objeví v závodech Světového poháru. Ta špatná část je o tom, že Ledecká už během zimy do závodů nezasáhne.

„Oficiálně nově nic komentovat nemáme. Ester se stále připravuje, aby mohla naskočit do nějakých závodů. Není nic, co by chtěla říct. Trénuje, nic se nezměnilo,“ řekla Ledecké mediální manažerka Erika Alchusová.

Reálně je však možnost, že by se STR ještě letos dostala během sezony na lyže v elitních závodech Světového poháru prakticky vyloučena. Ledecká se zranila vloni v srpnu při jízdě na elektrickém skateboardu, způsobila si tříštivou zlomeninu klíční kosti, musela na dvě operace a na zelené světýlko od lékařů čekala tak dlouho, až je zima v podstatě pryč.

„Nemám od ní žádné informace, ale na žádné závody jsme ji nehlásili. Teď se jede poslední Světový pohár před finále v Kvitfjellu. A do finále

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud