23. října 2009 • 16:39

Krasobruslař Pljuščenko prožil vítězný návrat

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruský krasobruslař Jevgenij Pljuščenko se po více než tříleté přestávce postavil na led při mezinárodní soutěži a potvrdil své kvality. Na Ruském poháru v Moskvě, druhém podniku Grand Prix, vyhrál dnešní krátký program s téměř sedmibodovým náskokem před Japoncem Takahikem Kozukou.



Další tři body ztratil Američan Johnny Weir.

Šestadvacetiletý Pljuščenko se po olympijském triumfu v Turíně věnoval pouze exhibicím, v letošní olympijské sezoně ohlásil návrat. Pro svá vystoupení si několikanásobný mistr světa a Evropy vybral nový program, o jeho skutečných ambicích na obhajobu zlata ve Vancouveru však podle jeho slov ještě závody v Moskvě nic nenapoví.

Na úvod předvedl Pljuščenko kombinaci čtverného a trojitého skoku, další trojitý lutz ale nedotočil. "Trochu jsem se uvolnil a už jsem si myslel, že je vše hotovo," přiznal trojnásobný světový šampion. Jeho soupeři se ani o tak těžké kombinace nepokoušeli. "Někdo se mě ptal, proč se vracím, když mám slávu i peníze. Možná proto, že si chci pořád myslet, jak jsem mladý," usmíval se blonďatý miláček publika.

Soutěž tanečních párů zahájili šestým místem v povinných tancích Lucie Myslivečková a Matěj Novák, po originálním tanci klesli na předposlední osmou pozici. Od páté příčky je však dělí necelý bod. Před sobotními volnými jízdami mají prvenství na dosah Američané Meryl Davisová a Charlie White.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud