3. července 2011 • 08:52

Judista Krpálek vyhrál turnaj světového poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvacetiletý český judista Lukáš Krpálek vyhrál Světový pohár v Miami ve váze do 100 kilogramů a připsal si už čtvrtý turnajový triumf v seriálu v seniorské kariéře. Ve finále porazil úřadujícího mistra Evropy Amela Mekiče z Bosny a Hercegoviny po druhém wazari před časovým limitem.



Dvojnásobný juniorský mistr světa z USK Praha si poradil s evropským šampionem Mekičem podruhé za sebou. V červnu při svém vítězném tažení na SP v Bukurešti jej zdolal ve třetím kole, tentokrát se oba favorité utkali v boji o zlato. Krpálek předvedl dvě povedené techniky ohodnocené za wazari a po druhé byl duel předčasně ukončen.

Český reprezentant se ve Spojených státech prezentoval ve výborné formě. Ve skupině zdolal Mexičana Sergia Garcíu a v semifinále Josého Boissarda z Dominikánské republiky shodně na ipon. Všechny své duely tak ukončil před časovým limitem.

Pavel Petřikov (do 60 kg) i Lucie Chytrá (do 52 kg) obsadili pátá místa, bronzový medailista z letošního mistrovství Evropy Jaromír Ježek (do 73 kg) skončil sedmý.

V Americe čeští judisté zůstanou a budou se připravovat na další Světový pohár v Salvadoru. Na konci srpna je čeká vrchol sezony, mistrovství světa v Paříži.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud