21. července 2015 • 17:14

Surfař vzkázal žralokovi: Díky, že jsi mě nesežral. Do vody se vrátím

Autor: pta, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

V neděli mu šlo o život. Vzpomínky na souboj se žralokem, které na televizním záznamu viděly miliony diváků, jsou pro australského surfaře Micka Fanninga stále hodně čerstvé. Přesto si na účet dravce, jemuž unikl při závodech v jihoafrických vlnách, dovolil zavtipkovat. „Díky, že jsi mě nesežral,“ řekl Fanning na tiskové konferenci v Sydney.



Z celého střetu s nebezpečným tvorem vyvázl s neuvěřitelným štěstím zcela zdravý a bez jediného škrábance, jizvy však zůstaly na jeho psychice. „Je to pro mě víc trauma po této stránce. Zabere mi pár týdnů, možná měsíců se s tím vyrovnat. Mám kolem sebe skvělé lidi,“ vyprávěl novinářům trojnásobný světový šampion.

Fanning také poodkryl, co se odehrálo v pár vteřinách, kdy výhled kamery na prostor kolem něj zakryla vlna. Právě tehdy totiž nastal fyzický střet se žralokem. „Ale už nevím, jak tvrdě jsem ho udeřil. Jestli to byla pecka, nebo jen taková dětská rána.“

Z místa se snažil uniknout, ale neměl přehled, kdy a odkud se k němu žralok vrátí zpátky. „Říkal jsem si, že jestli se to má stát, chci proti němu stát čelem. Byl jsem ve vodě na zádech s napřaženou pěstí… a pak přijel vodní skútr,“ popsal závěrečné okamžiky záchranné akce, po kterých si mohl zhluboka oddechnout. Podruhé se narodil.

Nyní úplně nevylučuje, že se za rok vrátí závodit na stejné místo. „Jsem si jistý, že začnu zase brzy surfovat. To mi dodává klid,“ vzkázal.

Fanningova matka Liz Osborneová trnula strachy o život svého syna poté, co na něj v přímém přenosu zaútočil žralok
Fanningova matka Liz Osborneová trnula strachy o život svého syna poté, co na něj v přímém přenosu zaútočil žralok

VIDEO | Hrůzné momenty. Fanning bojoval se žralokem v přímém přenosu

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud