17. května 2021 • 17:44

Vláda schválila další rozvolňování ve sportu. Týká se i tělocviku ve školách

Autor: ČTK, adl
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od pondělí 24. května bude smět na vnitřních sportovištích společně sportovat až 12 lidí místo nynějších dvojic. Na celé ploše sportoviště pak může být 30 lidí namísto současných deseti. V rámci rozvolňování opatření proti epidemii covidu-19 to v pondělí schválila vláda, řekl novinářům ministr zdravotnictví Petr Arenberger (za ANO). Podle ministra školství Roberta Plagy (za ANO) se pravidla uplatní i ve školách při tělesné výchově.



Kabinet změny v oblasti sportování schválil v rámci řady úprav, které budou účinné od příštího pondělí. „Rozšíření platí pro vnitřní sportoviště, kdy skupina, která sportuje společně, může tvořit až 12 hráčů. Jinak na celém sportovišti se může pohybovat až 30 osob,“ uvedl Arenberger. Plaga řekl, že ve školách platí limit 12 osob pro kolektivní hry uvnitř. „Ale pro aktivity na té ploše je tam 30 osob, což by mělo stačit na tělocvik po jednotlivých třídách,“ dodal. Úřad ale preferuje, aby děti cvičily venku.

V rámci úpravy ministerského opatření také kabinet v pondělí schválil podle Arenbergera úpravu u nošení ochrany dýchacích cest. „Od zítřka (úterý) platí, že sportovci a cvičící osoby, plus i trenéři a členové týmu, nemusí mít ochranu úst a nosu,“ řekl.

Ode dneška se limit pro počet sportovců na vnitřních sportovištích zvýšil na deset, musejí být ale rozděleni do dvojic. Venku smí sportovat maximálně 30 osob, maximálně ale jeden na každých 15 metrů čtverečních plochy sportoviště. Ve zvláštním režimu je povolen provoz fitness center, posiloven a dalších vnitřních sportovišť, naopak bazény, wellness, sauny a solné jeskyně zůstávají pro veřejnost uzavřené.

V otevřených zařízeních se vyžaduje test, potvrzení o prodělaném covidu-19, případně očkování, platí i požadavky na alespoň dvoumetrové rozestupy. Návštěvníci sportovišť nemohou používat šatny ani sprchy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud