13. srpna 2021 • 13:53

Víc peněz do českého sportu: Regiony si polepší o 700 milionů

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Národní sportovní agentura kvůli velkému zájmu o investiční dotační program na podporu regionálních sportovišť zrušila původní výzvu a nahradila ji novou s víc než dvojnásobnou alokací. Místo plánovaných 600 milionů mohou zájemci v novém programu Regiony 2021 žádat dohromady o 1,3 miliardy korun.



Původně přidělených 600 milionů korun bylo ve staré výzvě vyčerpáno během tří hodin od začátku přijímání žádostí a podpora by tak připadla jen asi dvaceti projektům.

„Dalších 292 projektů nebylo hodnoceno, převis žádostí ve výzvě byl 5,4 miliardy korun,“ popisuje předseda Národní sportovní agentury Filip Neusser. „Výzvu jsme zrušili a vypsali výzvu novou. Je to dobrá zpráva pro celé sportovní prostředí. Garantuju, že budou poctivě hodnoceny všechny projekty a kritériem bude jejich kvalita.“

Žádosti se budou příjímat od 24. srpna až do konce září. 700 milionů korun navýšení alokace agentura našla propojením s dalším investičním programem, původně plánovaným na konec roku. Dolní hranice dotace činí milion, horní limit je 40 milionů korun. Prostředky mají pomoct zrekonstruovat stávající tělocvičny, ale i postavit nové multifunkční haly.

Politik nejsem, uvidíme, co bude po volbách, říká Neusser. NSA jako ministerstvo sportu?
Video se připravuje ...

„Prioritně chceme podpořit všestrannost, základní infrastrukturu při školských zařízeních, která má přesah do volnočasových aktivit. Bude to pro širokou veřejnost, nebude to zaměřeno na jednu disciplínu,“ slibuje Neusser.

Agentura také vypsala pilotní program na podporu pohybových aktivit v mateřských a základních školách. V něm by odborníci měli všestranně rozvíjet pohybové dovednosti předškoláků a školáků a také vzdělávat zejména učitele prvního stupně základních škol. Je v něm k dispozici 40 milionů korun a žádosti se budou přijímat do konce sprna. Na jeden projekt je vyčleněno 500 000 – 2 miliony korun.

„Zaměřujeme se na mateřské školy a první stupeň základních škol. Chceme podpořit aktivity těchto škol, abychom pomohli rozhýbat naše děti,“ uvedl Neusser.

Žádné ankety nebudou. Devadesátky skončily, nechci špinavý sport, říká šéf NSA Neusser
Video se připravuje ...

Velký rozhovor: Šéf NSA Neusser o Babišovi, revoluci ve sportu i vztazích s ČOV a Janstou
Video se připravuje ...

Šéf NSA Filip Neusser
Šéf NSA Filip Neusser

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud