Premium
3. srpna 2022 • 09:20

TOP boháči mezi českými sportovci: Schick či Pastrňák, ale vítěz je jinde

Autor: vfo
Vstoupit do diskuse
0
  • Kteří čeští sportovci si za poslední rok vydělali nejvíc peněz?Kteří čeští sportovci si za poslední rok vydělali nejvíc peněz?FOTO: Koláž isport.cz

    Cesta na vrchol je trnitá. Vede přes moře odříkání i horu nářků. Do cíle se dostane jen zlomek z těch, kteří se kdy postavili na startovní čáru. A na ty čeká sláva a bohatství. Sportem se dá přijít k pořádnému balíku. O čemž se můžete přesvědčit v tradičním žebříčku magazínu Forbes, který sestavil pořadí 25 nejlépe placených českých sportovců. (Kompletní seznam najdete zde >>>) Výdělky přitom počítal jako hrubý příjem ze dvou zdrojů: platu od klubu (případně prize money) a peněz od sponzorů za období červenec 2021 – červen 2022. Komu účet za poslední rok nabobtnal nejvíc? A jak jsou na tom ženy?

  • 10. Matěj Vydra - 85 milionů korun

    Fotbal / Burnley / 30 let

    Smolař. První, co vás napadne, když vám na mysli přistane jméno Matěje Vydry. Poslední útočníkova sezona připomínala horskou dráhu, která ovšem vykolejila. Kdykoli jeho forma gradovala, přišla stopka v podobě zranění. V květnu si přetrhl křížový vaz v koleni a v Burnley mu navíc vypršela smlouva.

  • 9. Dominik Kubalík - 95 milionů korun

    Hokej / Detroit Red Wings / 26 let

    Do NHL připlul na velké vlně. Jenže poslední ročník mu vůbec nevyšel. V 78 zápasech nasázel dietních 15 gólů. A není divu, že s jeho výkony panovala v Chicagu nespokojenost. Po konci smlouvy u Blackhawks podepsal jako volný hráč Detroitu. V dresu Red Wings tak má ideální možnost na restart.

  • 8. Tomáš Souček - 112 milionů korun

    Fotbal / West Ham United / 27 let

    S Kladiváři se Tomáš Souček v minulé sezoně mocně tlačil do Ligy mistrů. Po skvělém startu ale West Hamu v závěru došel dech a nakonec je z toho účast „jen“ v Konferenční lize. A nezdar zažil i v dresu české reprezentace, které se nepodařilo si proklestit cestu na mistrovství světa v Kataru.

  • 7. Jakub Vrána - 113 milionů korun

    Hokej / Detroit Red Wings / 26 let

    Zatímco v NHL platí za obávaného snajpra, kdykoli navlékne dres národního týmu, neklape to. Čím to? Tenhle rébus se reprezentační trenéři snaží rozluštit několik let. V posledním ročníku ho přibrzdilo zranění ramene. Po návratu do sestavy Detroitu zapsal 13 tref ve 26 duelech. Tedy gól každý druhý zápas.

  • 6. Ondřej Palát - 126 milionů korun

    Hokej / New Jersey Devils / 31 let

    Tampu dotáhl do posledních tří finál play off NHL. Z toho dvakrát nad hlavu pozvedl Stanleyův pohár. Dynastie Lightning se dost možná přehoupla přes výkonnostní horizont. Tahle éra bude pokračovat bez Ondřeje Paláta, na kterého nezbyly peníze v platovém stropu. A tak se přestěhoval do New Jersey.

  • 5. Tomáš Hertl - 129 milionů korun

    Hokej / San Jose Sharks / 28 let

    Nejprve se o tom šuškalo, pak začalo mluvit nahlas a nakonec toho byly plné novinové titulky. Kam se Tomáš Hertl přestěhuje? Nikam. Trejd se nekonal. Forvard zůstal věrný organizaci San Jose, kde podepsal nový macatý kontrakt, jenž mu vynese v následujících osmi letech 1,56 miliardy korun.

  • 4. Patrik Schick - 148 milionů korun

    Fotbal / Bayer Leverkusen / 26 let

    Jako když škrtnete zápalkou a odpálíte ohňostroj. Patrik Schick v minulé sezoně povolil střeleckou uzdu. V německé bundeslize nasoukal ve 27 zápasech 24 tref. A nebýt zranění, mohlo jich být ještě víc. V létě se spekulovalo o změně adresy. Nakonec ale podepsal novou výnosnou smlouvu s Leverkusenem.

  • 3. David Pastrňák - 170 milionů korun

    Hokej / Boston Bruins / 26 let

    V Bostonu mu zbývá ukrojit poslední rok ze stávajícího kontraktu. A v NHL se již bujaře diskutuje o novém. Kolik čísel bude obsahovat jeho gáže? Sedm, nebo osm? Spekuluje se, že by David Pastrňák mohl s Bruins podepsat na dalších osm let s ročním příjmem 10 milionů dolarů (241 milionů korun). To by ho mohlo v dalším žebříčku posunout výrazně výš.

    Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

    Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

    Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud