Květoslav Šimek
10. ledna 2023 • 11:40

Třetí na světě! Florbalistky Ostravy přivezly senzační bronz z Ligy mistryň

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Florbalistky FBC ČPP Bystroň Group Ostrava si připsaly historický úspěch. Po premiérovém extraligovém titulu z uplynulé sezony získaly medaili i v Lize mistryň. Ve finském městě Lempälää vybojovaly bronz. „Pro všechny to byla nesmírná zkušenost a dovolím si tvrdit, že i zážitek do konce života,“ glosovala útočnice Paulina Hudáková. „Zahrály jsme si s TOP týmy na světě, můžeme z toho čerpat do zbytku sezony.“



Do finálové části Ligy mistryň se kvalifikovaly pouze šampionky čtyř zemí – Finska, Švédska, Švýcarska a Česka. Ostravské florbalistky se v semifinále střetly s domácí TPS Salibandy. Po boji prohrály 2:4, trefily se Linda Pudišová a Pavlína Bačová.

„Držely jsme krok, často jsme i určovaly tempo hry, ale soupeřky byly produktivnější, o něco lepší v zakončení,“ popsala Hudáková. V duelu o bronz Ostravanky hrály se švýcarským týmem Kloten-Dietlikon Jets. Vyhrály 4:2, skórovaly Malwina Zagórska, Veronika Káčová, Pavlína Bačová a Kristina Hudáková.

„Hrály jsme zodpovědně, vzadu nás skvěle držela Veronika Tomšová, která se do brány vrátila po takřka dvouměsíčním zranění. Chytala nadstandardně, Švýcarky nám daly góly jen z přesilovek. Bronz a třetí místo na světě je fantastické,“ dodala Hudáková.

V extralize se ostravské florbalistky zatím drží na třetím místě. Z šestnácti zápasů mají jedenáct vítězství, v sobotu na domácí půdě hostí Bohemians (14 hodin). V čele jsou Vítkovice, které zatím neprohrály ani jednou při skóre 195:31.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud