31. března 2016 • 00:00

Jak vypadá „Nadupaný víkend s Porsche“?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Benzina v rámci konceptu „Rozjeďte to naplno“ už více než dva roky podporuje aktivní životní styl a připravuje pro své zákazníky neobyčejné zážitky nabité adrenalinem, sportem, emocemi a dobrodružstvím. Jedním z takových zážitků v letošním roce byl „Nadupaný víkend s Porsche“ v italském Livignu.



Do soutěže se mohl zapojit každý milovník rychlých aut

Exkluzivní víkendový zájezd a hlavně adrenalinovou jízdu v Porsche 911 na sněhu mohl vyhrát autor nejzajímavější „Ódy na Porsche“ v rámci soutěže na Facebooku Benziny. Benzina nakonec vybrala ódu, kterou napsal pan Marcel Stružka z Frýdku-Místku:

"Porsche 911 posílám bokem napřed do zatáček, plynový pedál tlačí motor do otáček, turbo nasálo nový dech, nezvládnout tuto pasáž byl by pech. Věřit si začínám víc a víc, zastavit už mě nemůže vůbec nic. Kontrolu trakce odjistím, ostatní auta blednou závistí. Zrychlení mi láme vaz, systém hans zasahuje včas. Chci to opakovat zas a zas s Porsche 911 nejlépe využitý čas!"

Foto Benzina

Jak víkend probíhal?

V pátek 4. 3. ráno vyzvedl Marcela s přítelkyní řidič v nablýskaném Porsche Cayenne a vyrazili nejprve do Stuttgartu, kde se uskutečnila první zastávka na cestě do Livigna Při návštěvě místního vyhlášeného muzea Porsche se mohl výherce i jeho doprovod dostat do té správné nálady před sobotní jízdou. Po obědě v luxusní restauraci pak znovu usedli do Porsche Cayenne a pokračovali v cestě do italského Livigna.

Přivítal je úžasný pětihvězdičkový wellness hotel a po zbytek dne si už jen užívali luxusu, který jim poskytoval. V sobotu ráno se naši výherci přesunuli na speciální zimní závodní okruh, kde začal zlatý hřeb celého výletu – snowdrifting! Oba si nejprve vyzkoušeli jízdu na místě spolujezdce, který s nimi okruh plný sněhu a ledu několikrát prosvištěl.

Foto Benzina

Zatímco se Marcelova přítelkyně vrátila do hotelu a užívala si wellness, absolvoval Marcel rychlokurz řízení na sněhu a školu smyku a následně už do sytosti sám kroužil v Porsche 911 po okruhu. Večer vyrazila naše dvojice ještě po nákupech. V neděli ráno nasedli opět do auta a řidič je odvezl zpět domů.

Přinášíme vám rozhovor s výhercem Nadupaného víkendu s Porsche

Jaký zážitek jste si nejvíce užil?

Nejlepší bylo samotné driftování v Livignu. Na úvod jsem dostal důkladné školení, jak se na ledu a sněhu chovat, a byl jsem překvapený, že v praxi pak opravdu vše fungovalo. Počasí nám udělalo trochu čáru přes rozpočet. Den před driftováním bylo azuro, den potom také, ale zrovna v době naší jízdy jsme chytli opravdovou sněhovou bouři. Napadl snad metr sněhu a sněžilo tak intenzivně, že jsme museli dělat přestávky, aby trať mohl projíždět pluh. I podle místních to bylo spíš na SUV než na driftování v Porsche. O to akčnější a bláznivější ale celá jízda byla.


Jak jste soutěž objevil?

Fanouškem Facebooku Benziny nejsem moc dlouho, palivo ale od ní beru odjakživa. Na samotnou soutěž mě upozornila přítelkyně, řekla, že bych mohl něco zkusit napsat, že jsem takové básnické střevo. Tak jsem to zkusil. Měl jsem hotovo za 5 minut.

Foto Benzina

Jsou auta vaším koníčkem?

K autům jsem měl vždycky blízko. Na střední jsem třeba intenzivně závodil v Need 4 Speed. Podařilo se mi v tomto simulátoru závodů aut 3krát získat titul mistra republiky. Dokonce jsem se v roce 2007 kvalifikoval na mistrovství světa, které se konalo v americkém Seattlu, to byl opravdu zážitek. Soupeřil jsem se 40 nejlepšími hráči z celého světa!

Články odjinud


Články odjinud