12. dubna 2018 • 12:00

Můj fotbal živě v Loučni! Vsaďte si na zápas nejstaršího klubu v Česku

Autor: Fortuna
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nová sezóna projektu Můj fotbal živě zřejmě nemohla mít lepší výkop než v Loučni, malém městečku nedaleko Nymburka, a to tento víkend 14. a 15. dubna. Místní klub je totiž tím nejstarším v Česku a může se pyšnit tím, že jeho hráči odehráli vůbec první fotbalové utkání hrané na našem území. Stalo se tak v dubnu roku 1893 a tedy takřka na den přesně po 125 letech odehrají Loučeňští další utkání, tentokrát proti mužstvu TJ Pátek a Můj fotbal živě bude u toho.



Fotbalem však nebude naplněná jen neděle, kdy se od 11:00 utkají výše zmiňované jedenáctky. Fotbalové slavnosti se totiž odehrají v rámci celého víkendu. Zámek Loučeň ve spolupráci s FAČR a jejími významnými partnery regionálního fotbalu Fortunou a protivínským pivovarem Platan připravili pro malé i velké fotbalové fanoušky bohatý program plný fotbalových atrakcí a soutěží.

Příchozí si vyzkouší stanoviště s různými fotbalovými dovednostmi nebo si zkusí sílu a přesnost své střely. Vrcholem celého sobotního programu bude historická rekonstrukce utkání loučeňské zámecké jedenáctky, která se namísto původního týmu Regatty utká s výběrem československých internacionálů.

Hrát se bude přímo v parku loučeňského zámku, kde před 125 lety probíhaly tréninky původního družstva. Tehdejší hráče dal dohromady syn majitele panství princ Erich Thurn-Taxis a právě jeho vnuci Fritz a Viktor Thurn-Taxis poctí svojí návštěvou i víkendové fotbalové slavnosti. 

Bav se a vsaď si na pralesní fotbal Bav se a vsaď si na pralesní fotbalFoto Fortuna

Neděle se pak ponese v duchu utkání FK Loučeň - TJ Pátek, to celé v přímém přenosu na ČT Sport. Nejvýznamnější partner projektu, potažmo celého regionálního fotbalu Fortuna si znovu připravil spoustu doprovodných zápasových aktivit, včetně možnosti tipnout si živě na výsledek nebo pozápasové tiskové konference.

Patrony zápasu jsou herci z populárního seriálu Okresní přebor Láďa Hampl (Jarmil) a Leoš Noha (Áda Větvička). Pozadu nezůstává ani další nový partner protivínský pivovar Platan, který si na oba dny připravil relax zónu pro všechny fanoušky, kteří budou chtít fotbal sledovat z polohy vleže. Nepřijdete ani o tradiční soutěž o PS4 nebo speciální slavnostní nástup hráčů s výkopem prince Fritze Thurn-Taxise.

Preview od experta Fortuny Romana Kovaříka:
FK Loučeň 1893 – TJ Pátek: +3,5 branky
Domácí celek je slavnostně naladěn celý víkend, FK Loučeň totiž slaví 125 let od svého vzniku, respektive prvního utkání tuzemského klubu proti německé Regattě, které kdy bylo na českém území sehráno. Tehdy český klub prohrál (0:5) a dnes by s podobným výsledkem nebyli domácí spokojeni. Loučeň má navíc Pátku co vracet za podzimní porážku (2:3). Vzájemný duel 1.B třídy (skupina C) slibuje každopádně brankovou podívanou, oba týmy se totiž snaží hrát ofenzivně, a to na úkor obrany. V šestnácti zápasech Loučně padlo 66 branek, pozadu nezůstává ani TJ Pátek (64 branek). Domácí se opírají především o tandem Vlasák – Štěpánek, který nastřílel téměř dvě třetiny branek svého týmu. Vstup do jarní části ale Loučni vůbec nevyšel, ve třech zápasech (FC Bílé Podolí, SK Sokoleč, TJ Liblice) nezískala ani bod, skóre (6:12) je na pováženou. Rovněž Pátek hraje ve druhé polovině soutěže hodně divoce, nicméně formu má o malinko lepší, stejně tak tabulkové postavení. TJ Pátek posbíral od začátku sezóny o tři výhry víc a ve vzájemném duelu je mírným favoritem. Na tiket patří dvojka, ještě lepší variantou by měla být sázka na vyšší počet branek v utkání.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud