14. července 2022 • 00:00

České týmy finišují přípravu na ligu. Kdo se nejlépe připravil na boj o titul?

Prezentace klienta
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemské týmy se pomalu vrací ze soustředění. Některé celky mají za sebou generálku na podzimní část ligové sezóny a vyzkoušely si své posily v praxi. Podívejte se s námi na přípravu tří nejlepších týmů loňského ročníku a připravte se na start Fortuna: ligy.



Začneme u mistra uplynulého ročníku ligové soutěže. Viktoria Plzeň zamířila, podobně jako většina českých týmů, do Rakouska. Ve Westendorfu měli Západočeši vynikající podmínky a kromě odzkoušení nových posil Jana Klimenta, Václava Pilaře, Filipa Čiháka, Qose Krista, Cadua nebo Mohameda Tijaniho, stihli Viktoriáni i podpis nové smlouvy s brankářem Jindřichem Staňkem. Ten byl v loňské sezoně obrovskou oporou a ve Fortuna: lize měl nejvíce vychytaných nul. Zkompletovat se podařil i přestup Jana Sýkory a tak jsou jedinými velkými ztrátami oproti povedené jarní části sezony odchody Jana-Davida Beauguela a Eduarda Santose, na kterého údajně Plzeň neměla dostatek financí a šikovný brazilský stoper zamířil z Karviné do Slavie. Jediný český uchazeč o Ligu mistrů si v přípravě vysoko poradil s Klatovy, Karlovými Vary i Táborskem. Úspěšní byli úřadující mistři i s bratislavskými šampiony Slovenska, které po gólech Mihálika a Chorého porazili 3:1. Pak to ale začalo skřípat. Svěřenci Michala Bílka nejprve bezbrankově remizovali s rumunskou Botosaniou a následně prohráli 1:3 s belgickým St. Truidenem. O jedinou branku se postaral opět Mihálik.

To pražská Slavia měla v přípravě těžší soupeře a přemožitele nenašla. Je ale pravdou, že sešívaní absolvovali pouze tři přípravná utkání. Začali bezbrankovou remízou s Olympiakosem a pokračovali gólovou nadílkou proti Rapidu Bukurešť, který smetli 7:1. Proti děravé obraně soupeře se prosadilo i mnoho nových tváří. Hattrickem se blýskl brazilský šikula Ewerton, trefil se i Jurečka a premiérový gól zaznamenal i navrátilec Valenta. Nádhernou trefou zaujal i mladý Nigerijec Moses Usor, který v loňském ročníku střílel góly v béčku Slavie. Dobře si tohle jméno zapamatujte, možná o něm v ligovém ročníku ještě uslyšíte. Usor byl totiž jediným střelcem ve slávistické generálce na ligu proti Puskas Akademii. Slavia je i přes mohutné posilování pražského rivala největším favoritem na zisk titulu. U Fortuny si na ni můžete vsadit s bonusem pro fotbalové fanoušky.

Sparta podobně jako její největší konkurenti zamířila také do Rakouska. Ještě před odjezdem do zahraničí ale stihla na Strahově porazit Duklu a Opavu. Do obou zápasu naskočilo tradičně velké množství mladíků z akademie. Na soustředění se hráči teprve začali poznávat se strategií nového kouče. Na trenéra Priskeho nedal nikdo z hráčů dopustit a avizovali, že se oproti loňským rokům výrazně víc běhá a dbá na kondici. Dánský trenér má rád aktivní napadání a náběhy za obranu. To bylo vidět hned v prvním přáteláku s Rijekou, kterou rudí ovládli 2:0. O branky se postarali devatenáctiletý záložník Daněk a Lukáš Juliš z penalty. Utkání bylo premiérové pro nové posily. V základu se objevil Jaroslav Zelený, Lukáš Sadílek, Jan Mejdr i Jan Kuchta. Poslední jmenovaný byl obzvlášť pod drobnohledem. Po třaskavém návratu do ligy k úhlavnímu rivalovi se ale Kuchta ještě neprosadil. V dalším zápase s rakouským Wolfsbergem stihl jen žlutou kartu a Pražané prohráli 0:1. Na jejich triumf ve Fortuna: lize je momentálně vypsaný kurz 2.70 a po konkurenční Slavii je Sparta druhým největším favoritem. Na zajímavý kurz všech tří kandidátu si už nyní můžete vsadit. Ligová sezona začíná posledním červencovým víkendem. Ještě předtím si všechny tři týmy zahrají předkola evropských soutěží.

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost! Účast osob mladších 18 let na hazardní hře je přísně zakázána.

Články odjinud


Články odjinud