30.3.2019 • 05:00

Osm NEJ filmů o běhání: start zapálením cigarety, dřina na okruhu F1

Vstoupit do diskuse
0
  • Máme pro vás osm tipů na dechberoucí běžecké filmy a dokumenty, po jejichž shlédnutí vám spadne čelist.

    Potřebujete pořádně namotivovat, nebo vás prostě jen baví všechno spojené s běháním? Pak pro vás máme osm tipů na dechberoucí a strhující běžecké filmy a dokumenty, po jejichž shlédnutí vám spadne čelist a vy budete mít neodolatelnou chuť vyběhnout.

  • Summits of my life

    Summits of my lifeFoto Summits of my life

    Epické záběry a životní příběh největší hvězdy horského běhání. Třídílná série zachycuje nejen zdolání vysněných vrcholů, ale i celý život Kiliana Jorneta. Při sledování Summits of my life se s Kilianem vypravíte na Mt. Blanc, Aconcaguu, Mt. Everest i další vrcholy. Dech vám vyrazí extrémní skialpinistické kousky i Kilianova neuvěřitelná lehkost a rychlost běhu v horách. Pokud se před nadcházející sezónou potřebujete pořádně navnadit na trailové běhání, pak je Summits of my life jasnou volbou.

  • In the high country

    In the hight countryFoto In the hight country

    Tony Krupicka je žijící legenda, která inspirovala miliony běžců po celém světě. Je to už deset let, co Tony společně se značkou New Balance stvořil jednu z prvních minimalistických bot světa a doslova nakopl éru přirozeného běhání. V posledních letech sice Tonyho na závodech potkáte spíše výjimečně, ale to neznamená, že už nemá co říct. Jeho životní filozofie a logické myšlení nepřestávají udivovat ani po tolika letech. In the high country smazává linii mezi běháním a lezením a ukazuje, že lidé a hory patří k sobě.

  • Unbreakable: Western States 100

    Unbreakable: Western States 100Foto Unbreakable: Western States 100

    Dokument o legendárním ročníku kultovního závodu Western States 100, kdy se na startu seřadila všechna velká jména horského běhání. V roce 2010, který dokument zachycuje to byly Tony Krupicka, Kilian Jornet, Hal Koerner a Geoff Roes. Během 105 minut se s běžci vydáte na 161 kilometru dlouhou trasu v rozžhavených kalifornských kaňonech. Dramatický průběh závodu je prošpikován rozhovory se zajímavými osobnostmi a ukázkami z historie tohoto nejstaršího stomílového závodu na světě.

  • Barkley marathons: the race that eats its young

    Barkley marathons: the race that eats its youngFoto Barkley marathons: the race that eats its young

    Barkley Marathons je závod, který je naprosto unikátní ve všech směrech. Kde jinde se startuje zapálením cigarety, místo kontrolních bodů nosíte organizátory stránky vytržené z knih a do cíle se obvykle nedostane nikdo ze startujících? Dokument vám představí zákulisí tohoto nejtěžšího trailového závodu světa a strhujícím způsobem představí únavu a bolest spojenou s extrémní fyzickou zátěží a zároveň neuvěřitelnou sílu lidské mysli, která doslova hory přenáší.

  • Breaking 2

    Breaking2Foto Nike

    Hory protentokrát vyměníme za silnici a vydáme se na závodní okruh F1 v italské Monze. Kdo aktivně sleduje světové běžecké dění, ten už ví, že bude řeč o dokumentu zachycujícím Nike Breaking2. Tři vybraní atleti se s pomocí hordy vodičů a profesionálního týmu trenérů, fyzioterapeutů a vývojářů snaží pokořit hranici dvou hodin na maratonské distanci. Ještě nikdy nikdo neběžel tak rychle a pokud by se jim to mělo podařit, pak se stanou vytrvaleckými legendami.

  • Race

    RaceFoto Race, the movie

    Race je životopisné drama pojednávající o profesionální kariéře sprintera a dálkaře Jesse Owense. Děj se točí okolo olympiády v Berlíně a je okořeněn bojem proti rasismu, milostnými zápletkami i přátelstvím a rivalitou mezi atlety. Dnes je jen těžko představitelné, jak složitý musel být život černošského atleta ve čtyřicátých letech, děj snímku Race nám to alespoň částečně přiblíží.

  • Prefontaine

    Steve PrefontaineFoto Prefonteine, the movie

    Steve “Pre” Prefontaine byl důvodem prvního celosvětového běžeckého boomu. Tento krosař a dráhař s nepřehlédnutelným knírem proslul svou sebedestrukční taktikou vyběhnout v maximálním tempu hned od začátku. Tato taktika obvykle znamenala, že buď vyhraje neuvěřitelným rozdílem, nebo absolutně vybuchne. Kromě světlých okamžiků dojde ve filmu i na bolestivá selhání a vše zakončí závěr, který byste v biografii jednoho z největších atletů všech dob nejspíš nečekali.

  • The Athlete

    The AthleteFoto The Athlete

    U legend zůstaneme i v rámci posledního filmu. Tentokrát přijde na řadu Abebe Bikila, vítěz olympijského maratonu v Římě (který běžel bosý). Bikila se stal vůbec prvním africkým olympijským vítězem a zahájil tak nadvládu keňských a etiopských běžců. The Athlete ale není jenom o sportu. Po návratu domů se totiž stane Bikila obětí autonehody kvůli které ochrne od pasu dolů. Rychle se tak ukáže, že vyhrát olympijské zlato nebyl zdaleka nejnáročnější úkol v jeho životě.


Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}