27. srpna 2009 • 18:30

Skandály a zkraty fotbalového krále Pavla Nedvěda!

Autor: INT, val
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO: Je konec! Fotbalový bůh dal definitivní sbohem. I když jeho kariéra je plná úspěchů a individuálních ocenění, nevyhnuly se mu ani skandály, nepochopitelné zkraty a osobní problémy. Zde je deset nejhorších chvil fotbalového velikána.



1. Šest utkání, tři červené (1993)

Jako dvacetiletý bažant přišel na Spartu a dal o sobě okamžitě vědět. Jenže nikoliv vstřelenými góly, ale červenými kartami. Během šesti zápasů dostal hned tři. Později přidal ještě několik vyloučení do konce zápasu, ale tenhle nelichotivý "osobák" už nikdy nepřekonal.

2. Skandální přestup ze Sparty do Lazia (1996)

Nedvěda vychovala Plzeň a proto měla při přestupu do Lazia nárok na určité procenta z přestupové částky. Jenže tehdejší vlastník Sparty a Košic (Alexander Rezeš) poslal hvězdu ligy nejprve formálně do Košic, aby ze hry vyšachoval Plzeň a ta dostala jen minimum z částky. I Nedvěd to později připustil a na svých stránkách už neuvádí Košice jako klub, kde kdysi hrával.

Nedvěd: Konec spekulací. Končím!

3. Zpackaná baráž s Belgií (2001)

V rozhodujícím barážovém dvojutkání o MS proti Belgii se nechal zbytečně vyloučit za protesty. Na hřišti se mu navíc nedařilo a jeho "bobřík mlčení", který tehdy vyhlásil vůči novinářům, mu také nepomohl. Na jeho hlavu se nesla silná vlna kritiky.

4. Školácký faul ho připravil o finále Ligy mistrů (2003)

Byl to jeho velký sen, ale o ten se připravil hloupým faulem. V semifinále neprestižnější klubové soutěže proti Realu Madrid v závěru rozhodnutého utkání zbytečně fauloval na polovině hřiště a dostal žlutou kartu. Jednu už ale měl a tak bylo jasné, že do finále nastoupit nemůže. Po závěrečném hvizdu padl na trávník a brečel, zmocnila se ho totální bezmoc! Juventus ve finále bez Nedvěda podlehl AC Milán až v penaltovém rozstřelu.

5. Zranění v semifinále evropského šampionátu (2004)

Našlapaný český výběr předváděl nejkrásnější fotbal v Evropě. Řekové měli být "jen" nepříjemnou překážkou, ale více už se přemýšlelo o finále s domácím Portugalskem. Jenže vůdce Nedvěd se v prvním poločase při pokusu o střelu zranil a musel střídat. Omráčený český tým nakonec padl v prodloužení a připravil se o finále mistrovství Evropy.

Pavel Nedvěd se loučí.
Pavel Nedvěd se loučí.

6. Neúspěšné podnikání (2007)

Do dřevařské firmy Mafloor vložil Nedvěd 37 milionů, ale cena podniku se během tří let snížila o 12 milionů. Dluhy firmy přesahovaly 50 milionů a fotbalový král tak přišel kvůli svému podnikání nejméně o 15 milionů korun. Jeho investice byla velkým propadákem.

7. Likvidační faul na Figa (2007)

Ostrý zákrok Pavla Nedvěda odnesla opora Interu Milán Portugalec Louis Figo. Ten skončil po jeho nešetrném zákroku se zlomenou holenní kostí. Prezident Interu Massimo Moratti neměl pro Nedvěda pochopení: "Jeho faul byl nechutný." Hráč později musel čelit tvrdým reakcím médií, ti ho totiž označovaly za "řezníka": "Rozhodně nejsem násilník a už vůbec nehraji tak, abych zranil protihráče," hájil se zklamaný Nedvěd.

Nedvědův konec: Miliony trumfla rodina

8. Rval soupeře za vlasy (2008)

V zápase Serie A proti FC Turín Nedvěd oplácel. Neustál to, že do něj naběhl obránce Turína Gianluca Comotto a přistoupil k němu zezadu, chytil ho za vlasy a několikrát za ně zatahal. Za jeho zkrat ho rozhodčí okamžitě poslali svléknout se do kabin.

9. Rozkoplá láhev kvůli střídání (2008)

V odvetě 3. předkola Ligy mistrů na hřišti Artmedie Petržalky rozkopl láhev s pitím a "trucoval" daleko od ostatních spoluhráčů. Důvod? Trenér Claudio Ranieri ho vystřídal. Nedvěd se poté choval podrážděně i k novinářům, vše musel vysvětlovat až samotný kouč.

Chválabohu! Nedvěd nebude hrát, radují se slovenští fanoušci

10. Brutální faul loktem (2009)

V zápase proti jeho bývalému klubu Laziu Řím trefil Nedvěd švýcarského fotbalistu Stephana Lichtsteinera loktem do hlavy a způsobil mu pořádně krvavý šrám. Švýcar to donesl rozseknutým nosem a fanoušci, kteří ho stále milovali, i když odešel k rivalovi do Turína, ho pořádně vypískali.

 

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud