6. července 2012 • 15:53

Masopust pomohl Corinthians vyhrát Copa Libertadores: Předal trenéru Titemu štěstí

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tajnou zbraň si do boje proti argentinskému Boca Juniors ve finále Copa Libertadores vezl Adenor Leonardo Bacchi zvaný ´Tite´, trenér brazilského Corinthians Sao Paolo. Vyprovázelo ho požehnání Zlatého míče 1962 Josefa Masopusta a další členů československé stříbrné party z MS 1962 v Chile. „Beru si od vás štěstí a vaše umění,“  převzal Tite vzácný talisman.



Setkali se po utkání Corintians s Palmeiras, kde ve sledovaném derby porazili jeho svěřenci rivala 2:1, přestože Tite nepostavil šest hráčů základní sestavy, které šetřil pro finále Copa Libertadores (Pohár osvoboditelů), obdoba Ligy mistrů v Jižní Americe.

„Byli jste vynikající fotbalisté a celý svět si vás pořád váží,“ složil delegaci chilské party se složení Masopust, Jelínek, Tichý, Mašek a Štybrányi poklonu trenér brazilského týmu, jemuž byl v době MS v Chile jeden rok. „V Brazílii jste pořád hrdinové,“ připomenul slavný finálový zápas.

Josef Masopust před svým pomníkemFoto Pavel Mazáč (Sport)

Všem upřímně poblahopřál k 50. výročí stříbrného šampionátu a od každého si vzal dotykem pravé ruky štěstí pro finálové duely. „Když si nemůžu vzít pro své svěřence vaše umění, a tak si aspoň vezmu od vás štěstí,“ sdělil jim.

„Ať se vám proti Boca Juniors daří,“ požehnal mu ho za všechny Josef Masopust.
Vyšlo to – v první duelu v Buenos Aires remizovali Coriantians Sao Paolo 1:1, v odvetě vyhráli 2:0, když oba góly střelil třiatřicetiletý útočník Emerson, jeden ze šesti hráčů, jehož Tite proti Palmeiras šetřil.

Corinthians prošli 14 zápasy v jihoamerické obdobě Ligy mistrů bez porážky, ve finále je nezastavil ani šestinásobný držitel trofeje. „Tohle mužstvo si zasloužilo vyhrát, rozhodně to nebyla otázka štěstí nebo náhody,“ řekl trenér Tite. O požehnání, které dostal od členů chilské party, taktně pomlčel. 
 

Slavnostní chvíle před výkopem. Dres pro Josefa Masopusta
Slavnostní chvíle před výkopem. Dres pro Josefa Masopusta


Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud