15. ledna 2013 • 08:36

Ve 42 letech vyřadila japonská veteránka nasazenou Petrovovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Kimiko Dateová-Krumová se postarala na Australian Open o velké překvapení a zároveň přepsala historii turnaje. Japonská veteránka vyřadila v prvním kole v Melbourne jako stá hráčka světa nasazenou dvanáctku Naděždu Petrovovou z Ruska po setech 6:2 a 6:0 a ve 42 letech a 109 dnech se stala nejstarší tenistkou, která vyhrála na Australian Open utkání ve dvouhře.



"Jsem z vítězství nadšená, ale nehraju na rekordy. I kdybych prohrála a hrála bych dobře, tak bych si zápas užívala," řekla Dateová-Krummová. Japonka je pátou nejstarší hráčkou, která vyhrála grandslamový zápas ve dvouhře.

Primát v tomto směru drží česká rodačka Martina Navrátilová, která ve Wimbledonu v roce 2004 slavila postup ještě v 47 letech a 235 dnech. Dateová-Krumová měla na Australian Open premiéru před 23 lety a nejdále to dotáhla do semifinále v roce 1994, v kterém prohrála s Němkou Steffi Grafovou.

"Tenis miluji od trénování přes zápasy až po cestování," řekla Japonka, která s tenisem už v roce 1996 skončila, ale po 12 letech se na dvorce vrátila. Ve svém věku bývá po zápasech i po tréninku unavenější, proto musí více odpočívat.

"Chodím do postele před desátou jako děti. Jím zdravě a včas, snažím se žít jednoduše. Není v tom nic mimořádného," usmívala se. Ve druhém kole bude hrát s Izraelkou Šahar Peerovou. Nedokázala říct, jestli to v případě porážky bude její poslední zápas v Austrálii.

"Stát se může všechno, ale teď nevím. Sezona sotva začala, chci ji dokončit," řekla vítězka osmi turnajů WTA ve dvouhře.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud