25. května 2022 • 20:48

Skvělá Muchová vyřadila čtvrtou nasazenou, Kvitová i Siniaková končí

Autor: iSport.cz, ČTK, jj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Karolína Muchová vyřadila na antukovém Roland Garros čtvrtou nasazenou Marii Sakkariovou z Řecka. Loňskou semifinalistku druhého grandslamu sezony zdolala ve druhém kole dvakrát 7:6 za dvě a půl hodiny hry. Další dvě české hráčky v soutěži skončily. Petra Kvitová prohrála s držitelkou divoké karty Australankou Dariou Savilleovou 4:6, 2:6 a Kateřina Siniaková podlehla loňské finalistce US Open Leylah Fernandezové z Kanady 3:6 a 2:6.



Roland Garros je pro Muchovou po návratu po zranění čtvrtým turnajem sezony a znovu ukazuje, že když je zdravá, patří do světové špičky. Proti aktuální trojce žebříčku WTA Sakkariové předvedla výbornou hru a většinu zápasu byla lepší než řecká soupeřka.

První set mohla Muchová vyhrát rychleji, ale za stavu 5:2 nevyužila tři setboly při podání soupeřky. Uspěla až při osmém po vítězném bekhendu v tie-breaku, který získala 7:5. Ve druhé sadě šla dvakrát do brejku, ale o výhodu vždy přišla. V druhém tie-breaku vedla 3:0, na 4:2 zvýšila esem z druhého servisu a zápas ukončila ranou po lajně z forhendu.

„Je to nádherný pocit, že zase můžu takhle hrát. Je to pro mě moc důležité. Byl to pro mě velký test, výzva a jsem ráda, jak jsem to zvládla,“ řekla pětadvacetiletá Muchová v rozhovoru na kurtu. Postupem do třetího kola vyrovnala své maximum v Paříži a vylepšila si bilanci v soubojích s hráčkami světové pětky na 4:2.

V boji o osmifinále se loňská semifinalistka Australian Open a dvojnásobná čtvrtfinalistka Wimbledonu utká s Američankou Amandou Anisimovovou, která v prvním kole porazila bývalou světovou jedničku Naomi Ósakaovou z Japonska. Se současnou 28. hráčkou světa se olomoucká rodačka dosud nestřetla.

Dvaatřicátá nasazená Kvitová do zápasu se Savilleovou, dříve hrající pod jménem Gavrilovová, špatně vstoupila. V prvním setu předvedla dva skvělé gamy až za stavu 2:5, ale ve zbytku utkání byla horší. Nedařil se jí servis a nemohla se srovnat na returnu. Duel prohrála za hodinu a čtvrt.

Dvojnásobné vítězce Wimbledonu se v poslední době na grandslamech nedaří. Loni se Kvitová dostala nejdále do 3. kola na US Open. Letos na Australian Open vypadla dvaatřicetiletá česká tenistka už v 1. kole.

I před rokem skončila Kvitová v Paříži ve druhém kole, ale to měla smůlu. Po vyhraném prvním kole, v němž odvrátila mečbol, si v televizním studiu podvrkla levý kotník a z turnaje musela odstoupit.

Bojovat ve středu měla i Marie Bouzková, ale kvůli pozitivnímu testu na koronavirus z turnaje odstoupila a do 3. kola bez boje pustila Elise Mertensovou z Belgie.

ONLINE PŘENOS - Roland Garros 2022
Všechny dny
Všechny zprávy Důležité Foto Video Sociální sítě Česká účast
Barbora Krejčíková Barbora Krejčíková Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně Karolína Plíšková Karolína Plíšková Novak Djokovič Novak Djokovič Petra Kvitová Petra Kvitová Rafael Nadal Rafael Nadal
Obnovit
Zprávy ze dne 27. 5. 2022
13:28
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Konec, 7:6, 2:6, 0:3 skreč. Plačící Karolína Muchová končí zápas. Rozumné rozhodnutí i strašná smůla.

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
13:20
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

7:6, 2:6. Karolína hraje na jedné noze, tohle nemá velký smysl. Skreč přijde asi dřív než později.

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
13:01
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Anisimovová vede 3:2 a jde na podání. 

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
13:00
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Karolína si zvkrla pravý kotník, padá na antuku, pobrekává. Další ošetření, zkouší hrát dál, ale ve vzduchu visí skreč. 

Zprávy ze dne 27. 5. 2022
12:50
27. 5. 2022
Jan Jaroch, redaktor Sportu v Londýně

Anisimovová hodně pomohla české soupeřce řadou nevynucených chyb ke srovnání na 2:2.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud