8. srpna 2009 • 10:30

Šarapovová je v Los Angeles už v semifinále

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nenasazená Maria Šarapovová se jako jediná z ruských tenistek probojovala do semifinále turnaje v Los Angeles. Bývalá světová jednička v pátek porazila Polku Urszulu Radwaňskou ve dvou setech.



Po největší favoritce Dinaře Safinové vypadla i ruská turnajová dvojka Věra Zvonarevová.

Ta poměrně hladce prohrála s Italkou Flavií Pennettaovou, která v semifinále narazí právě na Šarapovovou. V druhém dnešním duelu se o postup do finále utkají Rumunka Sorana Cirsteaová a Samantha Stosurová z Austrálie.

Po operaci ramena a květnovém návratu na turnaje hrála Šarapovová v semifinále jen jednou, v červnu se dostala mezi nejlepší čtyřku na travnatých dvorcích v Birminghamu. V Los Angeles zkouší nový pohyb při servisu, ale zatím s ním má potíže.

"Dělala jsem moc chyb, v druhém setu mě to až vyvádělo z míry," podotkla dvaadvacetiletá ruská tenistka. Přesto si dokázala esem z druhého podání vypracovat mečbol a s pomocí "jestřábího oka" dovedla zápas k vítěznému konci.

Tenisový turnaj žen v Los Angeles (tvrdý povrch, dotace 700.000 dolarů):

Dvouhra - čtvrtfinále:
Pennettaová (10-It.) - Zvonarevová (2-Rus.) 6:4, 6:2, Cirsteaová (Rum.) - A. Radwaňská (8-Pol.) 7:6 (7:4), 1:6, 7:5, Stosurová (13-Austr.) - Čeng Ťie (14-Čína) 4:6, 6:3, 6:4, Šarapovová (Rus.) - U. Radwaňská (Pol.) 6:4, 7:5.

Semifinálové dvojice:
Cirsteaová - Stosurová, Šarapovová - Pennettaová.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud