2. ledna 2012 • 12:29

Berdych s Kvitovou září v Austrálii. Tenisovému páru to sluší na kurtu i na večírku

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
14
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
VŠECHNA VIDEA ZDE

FOTO - Obletované celebrity, největší favorité turnaje. Tomáš Berdych s Petrou Kvitovou utvořili pro první tenisovou akci sezony, Hopman Cup v Austrálii, hvězdný pár. Zatím jim to klape, úvodní duel s Bulharskem vyhráli 2:1. Navíc jim to spolu slušelo i na slavnostním večírku, kde oslavili vstup do nového roku.



Tenisté sezonu pravidelně startují na jižní polokouli. Petra Kvitová s Tomášem Berdychem si pro přípravu na Australian Open vybrali známý turnaj smíšených dvojic Hopman Cup.
Na turnaji jsou nasazené jedničky, žádná jiná země nedala dohromady takhle silný pár. Vždyť rodačce z Fulneku patří v žebříčku druhá pozice, její zkušenější kolega je na mužském computeru číslem sedm.

"Opravdu si to tady v Perthu užívám, je to takové ideální spojení týmů z Fed Cupu a Davis Cupu," řekla pro idnes.cz nejlepší česká sportovkyně roku 2011.

Pohoda obou českých reprezentantů se přenesla i na kurty. V úvodním duelu proti Bulharsku Berdych i Kvitová vyhráli své singly, do závěrečného mixu nastupovali za rozhodnutého stavu.

"Už před turnajem jsem říkal, že nejlepší taktika na mix je vyhrát oba singly. A to jsme splnili, takže smíšenou čtyřhru už jsme si mohli užít v klidu bez ohledu na výsledek," hlásil Berdych spokojeně po výhře nad Dimitrovem.

Před ním svůj vstup do turnaje zvládla i Kvitová, která porazila Cvetanou Pironkovovou 6:4 a 6:2. Radost české dvojici nezkazila ani prohra v závěrečném mixu, kde o bulharském bodu rozhodl až závěrečný tiebreak.

Kvitová s Berdychem na Hopman Cupu v AustráliiFoto Česká sportovní / Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

"Napoprvé to nebylo špatné," zhodnotila Kvitová v rozhovoru na kurtu svůj premiérový zápas po Berdychově boku. "Z mé strany to nebyl v závěru moc vydařený výkon. Ale vyhráli jsme, a to je nejdůležitější," shrnul za oba Berdych, který se tak nedočkal výhry ve smíšené čtyřhře na Hopman Cupu ani na sedmý pokus.

Ještě před pondělním vstupem na kurt si oba čeští tenisté užívali i mimotenisové akce. Silvestra spolu se svými realizačními týmy a dalšími tenisty strávili na zahajovacím večírku v Perthu.

Nutno podotknout, že oběma to moc slušelo. Jednadvacetiletá rodačka z Fulneku přišla v černobílýh šatech, do stejných barev sladil svůj smoking i Berdych.

Takhle si nejlepší čeští tenisté současnosti připíjeli na silvestra
Takhle si nejlepší čeští tenisté současnosti připíjeli na silvestra

Na oficiálním večírku Hopmanova poháru v luxusním prostředí Burswood Entertainment Complex Berdych dokonce vydražil dres fotbalového Manchesteru United, kterému odmala fandí. Pro kamaráda pak získal ještě podepsanou kytaru skupiny Pearl Jam.

"Tady v Perthu si letos užívám zcela nové postavení v týmu.  Z Davis Cupu i předchozích ročníků Hopman Cupu jsem byl zvyklý plnit roli týmového lídra, tady je ale hlavní hvězda Petra a mix pro mě tedy bude určitě fajn," dodal pro idnes.cz Berdych.

Další utkání sehraje český pár ve středu, kdy se utkají s americkou dvojicí Fish, Matteková.

Vstoupit do diskuse
14
Články odjinud


Články odjinud