29. října 2012 • 22:02

Šarapovová ovládla pražskou exhibici, porazila Kvitovou i Šafářovou

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská tenistka Maria Šarapovová porazila v exhibici Advantage Tennis V. v pražské O2 areně českou jedničku Petru Kvitovou v utkání na jeden set 6:1. Kvitová se před finále Fed Cupu zotavuje po nemoci, proto na druhý set proti světové dvojce nastoupila Lucie Šafářová a prohrála těsně 6:7.



"Musím se omluvit za dnešní výkon, nebyl úplně nejlepší," řekla Kvitová v rozhovoru na dvorci divákům, kterých se v hale sešlo přes sedm tisíc, a slíbila, že ve finále to bude proti Srbkám výrazně lepší. "O sto procent," řekla.

Právě kvůli nemoci, s kterou Kvitová zápolila od minulého úterý a pět dnů ležela v posteli, se na dvorci proti Šarapovové šetřila. V delších výměnách kazila, tak zkoušela hrát kraťasy, ale ty většinou končily v síti a set měl rychlý spád.

Dobrá nálada panovala od začátku do konceFoto Jaroslav Legner (Sport)

Nedělní finalistka Turnaje mistryň Šarapovová ukázala, že umí skvěle hrát, ale i dobře bavit. Hned při druhé výměně se divila neodpískanému autu a naoko se hádala s rozhodčí.

Jednou si rozbalila bonbony vlastní výroby, které letos uvedla na trh pod názvem Sugarpova. Kvitová odmítla, a tak celý pytlík skončil u Šafářové a Kláry Zakopalové a ochutnali i další členové fedcupového týmu v loži.

Závěrečné podání rukou v podání tenisových hvězdFoto Jaroslav Legner (Sport)

Kvitová soupeřku udivila tenisovým kouzlem, při kterém si míč nahrála sama na síť a zakončila držadlem. "Já to taky zkusím, ale nesmíte se smát," pronesla Ruska. O pár výměn později se u sítě snažila, ale míč rukojetí rakety minula.

V závěrečném gamu podávala Kvitová a za stavu 15:40 měla Šarapovová dva setboly a mečboly. "Je to mečbol finále Wimbledonu, dej eso!" povzbuzovala Ruska soupeřku.

Přesně tak totiž Kvitová ukončila jejich zápas loni ve finále slavného turnaje na trávě v All England Clubu. V Praze ale Kvitová neuspěla a prohrála.

ŠAFÁŘOVÁ  PADLA AŽ V TIEBREAKU

Šafářová byla Rusce vyrovnanější soupeřkou, obě tenistky předváděly skvělé výměny a údery. Zároveň držely i veselou notu. Šafářová třeba dělala, že se bojí soupeřčiny rány, a klepaly se jí nohy. "Můžu už podávat?" ptala se Šarapovová.

V jednom gamu pomohly Šarapovové a Šafářové nadějné tenistky Laura Benešová a Kristýna Lavičková. Obě si za své výkony vysloužily potlesk publika světových es a Šafářová chtěla i podpis. "Bylo to výborné," culily se žákyně pražské Sparty.

Dáte si mé bonbóny, nabízela ŠarapovováFoto Jaroslav Legner (Sport)

Šarapovová si udělala legraci i sama ze sebe. "Hraj jako Šarapovová," vyzvala protivnici a Šafářová na jednu výměnu po vzoru Rusky nahlas hekala.

V závěru setu zaskočila Šafářová soupeřku podáním spodem a vynutila si tie-break. Ve zkrácené hře si Šarapovová lehce podvrtla kotník, ale zápas dovedla do vítězného konce.

"Mám za sebou nádherný den," pochvalovala si Šarapovová návštěvu Prahy. Obdivovala Staré Město i Tančící dům a jeho fotku si dala na svůj facebook. "Máte krásné město a užila jsem si i exhibici, bylo to moc fajn," řekla Ruska.

Šarapovová (Rus.) - Kvitová (ČR) 6:1,

Šarapovová - Šafářová (ČR) 7:6 (7:4).

Ten míček byl dobrý, říká ruská diva
Ten míček byl dobrý, říká ruská diva

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud