Pavel Novotný
20. listopadu 2013 • 20:36

Šťastná Kvitová odpovídala fanouškům: Co se mi líbí na Štěpánkovi?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S koncem sezony může být Petra Kvitová rozhodně spokojená. Pozitivních momentů bylo opravdu dost. Nový kondiční kouč Marek Všetíček, vítězství v Tokiu, semifinále v Pekingu, postup mezi nejlepší čtyři na Turnaji mistryň a konečná šestá příčka v žebříčku...



Česká jednička se tak může směle připravovat na novou sezonu, ve které by měla zaútočit na příčky v TOP 3.

O své názory nejen na tenisovou kariéru se podělila na svých facebookových stránkách, kde odpovídala na otázky čtenářů z celého světa. Ty nejzajímavější odpovědi vám právě přinášíme.

Nejoblíbenějším sportem Petry Kvitové kromě tenisu je volejbal a basketbal. "Oba tyto sporty jsem jako malá hrávala," říká česká tenistka.

Jakou zemi má Kvitová nejraději? "Mám ráda města v Austrálii, jako je Melbourne a Sydney," říká o zemi, kde v lednu zahájí po boku svého přítele Radka Štěpánka novou sezonu.


Kvitová neunikla ani otázkám na často diskutované vztahy mezi tenistkami na okruhu.

"Mohou vzniknout i přátelství. Já mám pár dobrých kamarádek, například Lucku Hradeckou, Yaninu Wickmayerovou, Li Na, Danielu Hantuchovou, Stefi Vouegeleovou..."

Čtenáře z celého světa zajímaly i cíle české jedničky pro novou sezonu. "Chci hrát co nejlepší tenis, tvrdě na sobě pracovat a uvidíme, jak to dopadne. Věřím, že se mohu dostat mezi nejlepší tři,“ říká fulnecká rodačka.

Podobně se vypořádala i s dalším dotazem, zda bude v nadcházející sezoně více praktikovat hru na síti, jak tomu bylo na konci sezony.

"Ano, přechod a hra na síti je jedna z věcí, na které chci pracovat a více tento způsob hry praktikovat. Ale to je jen jedna z částí, kterou bych ráda na své hře zlepšila."


Wimbledonská šampionka nemohla uniknout ani dotazům na svůj vztah s Radkem Stěpánkem. "Co se mi na něm líbí? Jeho hra je velmi pestrá, to na něm obdivuji," reagovala pohotově Kvitová, která se právě po boku českého daviscupového hrdiny představí na lednovém Hopmanově poháru.

A oblíbení hráči fulnecké rodačky? "Nejvíce se mi líbí hra Federera a Del Potra," říká fanynka pražské Slavie.

Na návštěvu Edenu však příliš mnoho času nemá, vzácné chvíle klidu věnuje především rodině, knihám a sledováním filmů.


České hvězdě se nevyhnuly ani otázka na módu, respektive na barvu nehtů, které preferuje. "Moje oblíbené barvy jsou růžová, fialová a oranžová, prostě hodně barev," má jasno tenistka.

Jak se dívá na parťáka Radka Štěpánka z Davis Cupu Tomáše Berdycha? "Velmi dobře se známe, o víkendu hrál prostě skvěle, je to fajn kluk," oceňuje českou jedničku Petra.

A nakonec víte, jaké je oblíbené motto české tenistky? "Žít život s úsměvem," dodává šampionka.


 
Jan Hájek (vlevo) a Tomáš Berdych na setkání s fanoušky
Jan Hájek (vlevo) a Tomáš Berdych na setkání s fanoušky


Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud