22. dubna 2014 • 22:30

Maraton v ženském tenisu. Šafářová trápila TŘI a půl hodiny Šarapovovou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Téměř tři a půl hodiny bojovala Lucie Šafářová s bývalou světovou tenisovou jedničkou Ruskou Marií Šarapovovou v 1. kole antukového turnaje ve Stuttgartu. Velká bitva nakonec dopadla lépe pro šestou nasazenou obhájkyni titulu z posledních dvou let. Maratonský zápas musel v každém ze tří setů rozhodnout až tie-break.



Šafářová o víkendu pomohla českým tenistkám na tvrdém povrchu v Ostravě postoupit přes Itálii do finále Fed Cupu a dnes se vydala ze všech sil ve snaže po čtyřech letech porazit Šarapovovou. Ve třetím setu po heroickém výkonu otočila z 1:5 na 6:5, odvrátila tři mečboly, ale pak neudržela podání a rozhodující zkrácenou hru prohrála 2:7.

Zápas trval tři hodiny a 24 minut. Šafářová, 26. hráčka žebříčku WTA, podlehla světové devítce počtvrté za sebou. Porazit ji dokázala jen před čtyřmi lety v Madridu.

V prvním kole vypadla i další fedcupová reprezentantka Klára Koukalová. Po setech 6:3, 6:4 ji porazila osmá nasazená Sara Erraniová z Itálie, s níž dvaatřicetiletá Češka prohrála už pošesté za sebou.

Koukalová s Erraniovou se potkaly po dvou dnech. Obě byly o víkendu na Fed Cupu v Ostravě, i když na kurtu proti sobě nestály. Erraniová si dnešním vítězstvím mohla částečně spravit náladu po porážce se Šafářovou v sobotní dvouhře, jež vedla k celkovému triumfu českého týmu 4:0 na zápasy.

Koukalové po prohrané první sadě svitla naděje na zvrat v druhém setu, v němž vedla 3:0 a 4:2, ale Erraniová vývoj otočila. Finalistka Roland Garros 2012 si tak vylepšila vzájemnou bilanci s Koukalovou na 6:2, česká tenistka ji porazila pouze v úvodu kariéry v Praze a Přerově.

Jednatřicátá hráčka světa Koukalová dnes na třetím ze čtyř turnajů po únorovém triumfu ve Florianópolisu prohrála první zápas. Dál prošla pouze v Katovicích, kde vypadla ve čtvrtfinále.

Tenisový turnaj žen ve Stuttgartu (antuka, dotace 710.000 dolarů)

Dvouhra - 1. kolo: Šarapovová (6-Rus.) - Šafářová (ČR) 7:6 (7:5), 6:7 (5:7), 7:6 (7:2), Erraniová (8-It.) - Koukalová (ČR) 6:3, 6:4, Suárezová (Šp.) - Makarovová (Rus.) 6:0, 6:4, Klejbanovová (Rus.) - Tomljanovičová (Chorv.) 6:2, 6:4, Vinciová (It.) - Becková (Něm.) 6:3, 6:2, Kuzněcovová (Rus.) - Barbieriová (It.) 6:2, 6:3, Pavljučenkovová (Rus.) - Marcinkevičová (Lot.) 6:3, 6:2.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud