Jan Jaroch
11. května 2015 • 10:13

Manželství funguje, směje se Murray po antukové jízdě v Madridu

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vzal zelenou fiksu a na objektiv kamery ke svému podpisu přidal i vzkaz: manželství funguje. Tradiční rituál pro vítěze byl v Madridu pro britského tenistu Andy Murrayho zvlášť sladký.



Od chvíle, co si před čtyřmi týdny vzal za manželku dlouholetou přítelkyni Kim Searsovou, neprohrál ani jeden z devíti zápasů. A to na antuce, svém nejslabším povrchu. Poté, co na ní před týdnem v Mnichově vyhrál první titul kariéry, přidal včera hned druhý a mnohem cennější. Ve finále ve španělské metropoli smetl nejlepšího antukáře dějin Rafaela Nadala 6:3, 6:2.

„Vždycky jsem říkal, že pokud máte věci v osobním životě pod kontrolou a jste šťastní, ukáže se to i na kurtu,“ zářil Murray, jenž prožívá snové tenisové líbánky. V Mnichově se stal prvním Britem od roku 1976, který dokázal vyhrát antukový turnaj. Madridskou demolicí Nadala se pak pasoval na jednoho ze spolufavoritů Roland Garros, jež začíná za necelé dva týdny.

Nadala, jenž ve finále předvedl slabý výkon, porazil pošesté v kariéře a poprvé na antuce. „Zdolat Rafu na antuce je jeden z nejtěžších tenisových úkolů. Jsem rád, že se mi ho povedlo splnit,“ zářil Brit, jenž figuruje na 3. místě žebříčku a svého soka poslal až na 7. místo. Tak nízko Nadal figuroval naposledy před deseti lety.

Murray svůj antukový vzestup přisuzuje svatbě jen ve velké nadsázce. „S Kim jsme spolu už dlouhá léta, manželství bylo jen dalším krokem. Spíš jsem teď připravenější a zdravější, než jsem v posledních sezonách na antuce byl,“ prohlásil.



Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud