26. května 2017 • 17:19

Jízda Krejčíkové pokračuje! V Norimberku si zahraje první finále na okruhu WTA

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Krejčíková si v Norimberku zahraje poprvé v kariéře finále na WTA Tour. V semifinále přehrála Rumunku Soranu Cirsteaovou 6:4, 4:6, 6:0. Její poslední soupeřkou na německé antuce bude nejvýše nasazená Kiki Bertensová z Nizozemska.



Jednadvacetiletá Krejčíková se do boje o titul probojovala až z kvalifikace. V hlavní soutěži jí nejprve skrečovaly zápasy Rumunka Alexandra Cadantuová a Němka Laura Siegemundová, ve čtvrtfinále odvrátila pět mečbolů proti další domácí tenistce Carině Witthöftové. Už čtvrtfinálová účast byla pro dosud 254. hráčku světa životním úspěchem.

Cirsteaová, 67. v pořadí WTA, si účast v semifinále zajistila až dnes po vítězství v dohrávce nad druhou nasazenou Julií Putincevovou z Kazachstánu. Zdolala ji 6:3, 3:6, 6:4, ve čtvrtek bylo jejich utkání přerušeno ve třetím setu kvůli tmě.

V prvním setu Krejčíková nejprve nepotvrdila předchozí zisk soupeřčina podání, ale po dalším brejku ukončila sadu čistou hrou. Ve druhém naopak sama dotáhla ztrátu, ale v desáté hře nabídla Rumunce dva setboly a ten druhý neodvrátila. Rozhodující set začala Krejčíková brejkem, soupeřce pak už nepovolila ani bod a kanára i šesté norimberské vítězství zkompletovala hned při prvním mečbolu.

Češka Barbora Krejčíková si v Norimberku poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou
Češka Barbora Krejčíková si v Norimberku poradila s Rumunkou Soranou Cirsteaovou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud