9. ledna 2018 • 09:23

Veselý jde po bitvě dál, postupuje i Strýcová. Dohrály Siniaková i Vondroušová

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Jiří Veselý zdolal v Aucklandu Moldavce Albota, když odvrátil čtyři mečboly a téměř ztracený zápas ovládl. Z postupu se radovala Barbora Strýcová. Ta porazila v Sydney Rusku Makarovovou, Siniaková v Hobartu vypadla s Riskeovou.



Veselý odvrátil čtyři mečboly Albotovi a má první letošní výhru

Tenista Jiří Veselý dokázal na turnaji v Aucklandu otočit téměř ztracený zápas úvodního kola s Radu Albotem z Moldavska a připsal si první letošní výhru na ATP Tour. Český daviscupový reprezentant odvrátil v tie-breaku třetího setu čtyři mečboly a zvítězil 3:6, 6:1 a 7:6.

Čtyřiadvacetiletý Veselý minulý týden na Nový rok vypadl v prvním kole v indickém Puné se španělským kvalifikantem Ricardem Ojedou a blízko porážky s dalším hráčem z kvalifikace byl i dnes na Novém Zélandu. V rozhodující zkrácené hře prohrával 3:6 a čelil třem mečbolům, které však dokázal odvrátit a srovnal. Osmadvacetiletý Albot získal poté další příležitost k ukončení zápasu, Veselý však od stavu 6:7 vyhrál tři výměny za sebou a po dvou a půl hodinách postoupil.

O čtvrtfinále se 64. hráč světového žebříčku Veselý utká s třetím nasazeným Samem Querreym ze Spojených států amerických, jenž měl v prvním kole volno.

Dvouhra - 1. kolo:
Veselý (ČR) - Albot (Mold.) 3:6, 6:1, 7:6 (9:7),
Cuevas (6-Urug.) - Daniel (Jap.) 6:3, 6:2,
Gojowczyk (Něm.) - Smyczek (USA) 6:3, 4:6, 6:3,
Haase (Niz.) - Ruud (Nor.) 0:6, 7:6 (8:6), 6:3,
Lacko (SR) - Tsitsipas (Řec.) 6:3, 6:7 (5:7), 6:3,
Johnson (USA) - Caruana (It.) 7:5, 7:6 (7:4).

Tenistka Strýcová postoupila do čtvrtfinále i v Sydney

Tenistka Barbora Strýcová si na turnaji v Sydney zahraje stejně jako před týdnem v Aucklandu čtvrtfinále. Jednatřicetiletá plzeňská rodačka porazila v dnešním utkání druhého kola 6:4, 6:1 Rusku Jekatěrinu Makarovovou, kterou na den přesně před rokem zdolala na tomto turnaji v prvním kole.

Strýcová v pátém utkání nové sezony poprvé absolvovala jen dva sety. Jednadvacátá tenistka světového žebříčku i tak hrála s elitní deblistkou Makarovovou téměř dvě hodiny, k čemuž přispěla především 72 minut trvající první sada. S o dva roky mladší Ruskou srovnala Strýcová zápasovou bilanci na 3:3.

O první letošní semifinále bude Strýcová bojovat s vítězkou australského duelu mezi Ashleigh Bartyovou a Ellen Perezovou.

Siniaková i Vondroušová končí v Hobartu

Tenistka Kateřina Siniaková nenavázala v Hobartu na finálovou účast z minulého týdne v Šen-čenu a v prvním kole australského turnaje prohrála po bitvě 6:2, 3:6, 5:7 s Američankou Alison Riskeovou. Ve druhém kole vypadla další mladá Češka Markéta Vondroušová, jež podlehla 4:6, 4:6 Chorvatce Donně Vekičové.

Jednadvacetiletá Siniaková v předchozích dvou vzájemných duelech s Riskeovou neztratila ani set a pátou vyhranou sadu za sebou přidala v úvodu dnešního zápasu. O šest let starší Američanka však dokázala srovnat a poslala utkání do rozhodujícího setu.

V jeho začátku absolvovaly tenistky maratonský druhý game, v němž se dostaly šestnáctkrát na shodu a Siniaková odvrátila osm brejkbolů. Sama pak vzala soupeřce servis v páté hře, a když brejk potvrdila při vlastním podání a vedla 4:2, byla blízko vítězství.

Riskeová však srovnala na 4:4 a poté, co následující tři gamy získaly hráčky čistou hrou, si při servisu Siniakové ve dvanácté hře vypracovala první mečbol. Zápas pak po dvou a půl hodinách ukončila.

O hodinu kratší utkání sehrála osmnáctiletá Vondroušová s Vekičovou. Talentované česká tenistka v obou setech prohrávala 2:5, a i když se jí pokaždé podařilo snížit na rozdíl jedné hry, následně ztratila vlastní servis a obě sady prohrála 4:6. Celkem přišla 66. hráčka žebříčku o servis v zápase šestkrát.

Muži: Dvouhra - 1. kolo:
Mayer (Arg.) - M. Zverev (8-Něm.) 7:5, 6:3, De Minaur (Austr.) - Verdasco (Šp.) 6:4, 6:2, F. López (Šp.) - Vukic (Austr.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:3.

Ženy: Dvouhra - 1. kolo:
A. Radwaňská (Pol.) - Kontaová (4-Brit.) 6:3, 7:5, Stosurová (Austr.) - Witthöftová (Něm.) 4:6, 7:5, 6:3.

2. kolo:
Strýcová (ČR) - Makarovová (Rus.) 6:4, 6:1, Cibulková (SR) - Vesninová (Rus.) 6:4, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud