21. června 2018 • 20:23

Senzace! Strýcová zdolala šampionku, Kvitová předvedla neuvěřitelný volej

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistky Petra Kvitová a Barbora Strýcová postoupily na trávě v Birminghamu do čtvrtfinále. Obhájkyně titulu Kvitová si bez problémů poradila s Australankou Dariou Gavrilovovou dvakrát 6:2. Strýcová zdolala 6:2, 6:4 turnajovou jedničku a úřadující wimbledonskou šampionku Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Do čtvrtfinále turnaje na Mallorce postoupila Lucie Šafářová, která ve čtvrtek porazila Viktorii Azarenkovou.



"Pár her bylo velmi napínavých, ale tráva mi pomohla, protože to je můj povrch," řekla v rozhovoru na kurtu čtvrtá nasazená Kvitová . Aktuálně 25. hráčku světa porazila po dvou prohrách, které předloni utržila na antuce a tvrdém povrchu.

Gavrilovové vzala světová osmička Kvitová pětkrát podání, nastřílela 24 vítězných míčů a udělala 18 chyb. "Musím zlepšit servis, ten je na trávě důležitý. Udělala jsem pár dvojchyb, ale podmínky byly složité," řekla svěřenkyně Jiřího Vaňka, která přišla o podání jednou a dvojchyb udělala pět. Jeden její volej pak zaujal na sociálních sítích - těžký úder totiž zahrála tak skvěle, že kraťas se vrátil ze soupeřčiny strany kurtu zpět k ní.

Ve čtvrtfinále bude dvojnásobná wimbledonská vítězka Kvitová hrát s lepší z utkání Julie Görgesové z Německa a Australanky Ashleigh Bartyové. V případě postupu by Kvitová oslavila 50. vyhraný zápas na trávě v kariéře.

Strýcová v úterním prvním kole bojovala tři sety s americkou kvalifikantkou Jennifer Bradyovou, ale na největší žebříčkovou favoritku turnaje jí stačily sady dvě. Po hladce vyhraném setu zkušená česká tenistka v druhé sadě dlouho ztrácela, prohrávala 0:2 a 2:4, pak ale zahájila obrat a čtyřmi získanými gamy za sebou světovou trojku porazila.

Muguruzaovou zdolala Strýcová potřetí za sebou a podruhé na trávě po loňském vítězství ve wimbledonské generálce v Eastbourne. V londýnském All England Clubu pak Španělka získala svůj druhý grandslamový titul.

"Jsem bojovnice na kurtu i mimo něj. A občas to dopadne tak, že jste za bojovnost odměněni. Hrála jsem dnes hodně dobře," uvedla Strýcová, jež se lépe vyrovnala s nepříjemným větrem. "V takových podmínkách musíte hrát chytře a to se mi dařilo. I když přiznávám, že v posledním gamu jsem byla hodně nervózní," řekla dvaatřicetiletá plzeňská rodačka, jež v závěrečné hře nevyužila vedení 40:0 a proměnila až čtvrtý mečbol.

"Barbora hraje na trávě hodně dobře, její herní styl tomuto povrchu sedí. Vůbec mě nepustila do zápasu," řekla Muguruzaová o výkonu Strýcové. "Samozřejmě bych tady raději odehrála více zápasů, ale netrápí mě to. Učím se, a až s ní budu hrát příště, budu ji chtít porazit. Teď budu ještě víc trénovat, abych se připravila na Wimbledon," dodala rodačka z Venezuely.

O semifinále bude Strýcová hrát s vítězkou duelu mezi Ukrajinkou Lesjou Curenkovou a Ruskou Darjou Kasatkinovou.

Dvouhra - 2. kolo:
Kvitová (4-ČR) - Gavrilovová (Austr.) 6:2, 6:2,
Strýcová (ČR) - Muguruzaová (1-Šp.) 6:2, 6:4.

Šafářová porazila Azarenkovou

Tenistka Lucie Šafářová postoupila po vítězství 6:3, 6:4 nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou do čtvrtfinále turnaje na trávě na Mallorce. Dva zápasy na jednom turnaji vyhrála jednatřicetiletá Češka teprve podruhé v sezoně, kterou výrazně poznamenaly její zdravotní problémy.

Sedmá nasazená Šafářová vzala v každém setu bývalé světové jedničce Azarenkové dvakrát podání, a protože sama o servis přišla pokaždé jen jednou, mohla za 81 minut slavit výhru. Dvojnásobnou vítězku Australian Open porazila brněnská rodačka podruhé za sebou poté, co s ní prohrála úvodních šest vzájemných zápasů.

Šafářová přišla o tři měsíce letošní sezony kvůli zdravotním problémům a odehrála jen šest turnajů. Dva zápasy vyhrála až dosud jen na Australien Open, kde vypadla ve třetím kole.

O semifinále bude Šafářová v pátek bojovat s Němkou Tatjanou Mariaovou.

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (7-ČR) - Azarenková (Běl.) 6:3, 6:4.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud