11. srpna 2019 • 07:00

Konec pohádky. Bouzková se rvala, se Serenou ale padla ve třech setech

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Marie Bouzková další senzační skalp na turnaji v Torontu nepřidala. 21letá česká tenistka v semifinále prohrála po třísetové bitvě (6:1, 3:6, 3:6) se Serenou Williamsovou. Američanka si o titul zahraje s Kanaďankou Biancou Andreescuovou. Finálovou účast na Rogers Cupu ale Česko zásluhou deblového páru Siniaková - Krejčíková mít bude.



Jednadvacetiletá Bouzková, která měla do minulého týdne na kontě všehovšudy tři vítězné zápasy v elitních turnajích, vstoupila do semifinále se stejnou suverenitou, s níž v Kanadě vyřadila dvě hráčky první světové desítky Američanku Sloane Stephensovou a Rumunku Simonu Halepovou.

Soupeřce hned třikrát sebrala podání, v pátém gamu dokonce čistou hrou a za necelou půlhodinu proměnila druhý setbol.

Williamsová vypadala proti o šestnáct let mladší a bez respektu hrající soupeřce často bezradně, ani nová světová jednička Japonka Naomi Ósakaová ji takhle netrápila. Její zkušenost nakonec přece jen slavila úspěch. Za stavu 3:3 ve druhém setu měla svůj první brejkbol v zápase, druhý vzápětí využila a vynutila si třetí set. V jeho úvodu diváci sledovali dlouhé přetahování o každý bod. Američanka zpřesnila hru, šla do vedení na 3:1 a šanci už nepustila.

Za hodinu a 48 minut byla ve finále, kde ji čeká další turnajové překvapení, čtvrtfinálová přemožitelka Karolíny Plíškové. Teprve devatenáctiletá Andreescuová sice na rozdíl od Bouzkové nezačínala v kvalifikaci, ale také nebyla mezi nasazenými. Williamsová se bez ohledu na výsledek posune v žebříčku na osmé místo, tak vysoko ještě od loňského návratu na kurty nebyla.

 

Siniaková s Krejčíkovou jsou v Torontu ve finále čtyřhry

Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková si zahrají o deblový titul na turnaji Rogers Cup v Torontu. Nasazené jedničky zdolaly v semifinále bělorusko-australský pár Viktoria Azarenková, Ashleigh Bartyová 3:6, 6:3 a 10:4. České tenistky mohou v Kanadě získat třetí společnou trofej.

Siniaková s Krejčíkovou ovládly loni grandslamy Roland Garros i Wimbledon a vedly světový žebříček. V letošním pořadí jim patří sedmá příčka. Finále si v této sezoně zahrají podruhé, v březnu na tvrdém povrchu v Indian Wells v posledním zápase neuspěly.

Tenisový turnaj žen v Torontu (tvrdý povrch, dotace 2,830.000 dolarů):

Dvouhra - semifinále:

S. Williamsová (8-USA) - Bouzková (ČR) 1:6, 6:3, 6:3
Andreescuová (Kan.) - Keninová (USA) 6:4, 7:6 (7:5).

Čtyřhra - semifinále:

Krejčíková, Siniaková (1-ČR) - Azarenková, Bartyová (6-Běl./Austr.) 3:6, 6:3, 10:4.

Marie Bouzková další senzační skalp na turnaji v Torontu nepřidala. České tenistka v semifinále prohrála po třísetové bitvě (6:1, 3:6, 3:6) se Serenou Williamsovou.
Marie Bouzková další senzační skalp na turnaji v Torontu nepřidala. České tenistka v semifinále prohrála po třísetové bitvě (6:1, 3:6, 3:6) se Serenou Williamsovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud