19. listopadu 2019 • 09:30

Strýcová se po životní sezoně loučí s Kotyzou: Je sobecký ho držet u sebe!

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenistka Barbora Strýcová ukončila po úspěšné sezoně spolupráci s trenérem Davidem Kotyzou, s nímž se připravovala poslední dva roky. Světová jednička ve čtyřhře to oznámila na Instagramu, na rozchodu se dohodli po Turnaji mistryň v Šen-čenu.



„David je jeden z nejlepších trenérů v Česku, a protože se můj tenisový důchod přibližuje, přišlo mi trošku sobecký ho držet u sebe za každou cenu,“ napsala třiatřicetiletá Strýcová o trenérovi, jenž v minulosti dovedl mezi elitu Petru Kvitovou a spolupracoval i s Karolínou Plíškovou či Caroline Wozniackou z Dánska.

Strýcová má za sebou životní sezonu, v níž mimo jiné získala s tchajwanskou partnerkou Sie Šu-wej wimbledonský titul ve čtyřhře a ve dvouhře si v All England Clubu zahrála semifinále. Rok zakončila porážkou v deblovém finále na Turnaji mistryň.

„S Davidem jsme si před dvěma lety stanovili cíle. Říkala jsem tomu spíše 'reálné tenisové sny'. A i když je samozřejmě vždycky prostor, aby bylo lépe, všechny velké cíle, kterých jsem pod Davidovým vedením chtěla dosáhnout, se povedly. Třeba letos jsme vše směřovali k Wimbledonu a byl to můj nejkrásnější turnaj v životě,“ napsala Strýcová.

„Davide, díky za tvrdou práci, za všechny rady a za tvoji trpělivost. Byla to jízda, bylo to nahoru a dolů a bylo to skvělý!“ poděkovala.

Barbora Strýcová má za sebou řadu úspěchů. Na letošní Wimbledon ale nezapomene do konce života
Barbora Strýcová má za sebou řadu úspěchů. Na letošní Wimbledon ale nezapomene do konce života

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud