27. srpna 2020 • 22:38

Challenger na Žižkově: Wawrinka odstoupil kvůli zranění, Rosol je ve čtvrtfinále

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tenista Lukáš Rosol postoupil do čtvrtfinále challengeru na pražském Žižkově. Poslední český hráč v soutěži zvítězil nad druhým nasazeným Francouzem Pierrem-Huguesem Herbertem 6:7, 6:3, 6:4. O účast v semifinále se pětatřicetiletý daviscupový reprezentant utká se čtyřiadvacetiletým Rakušanem Sebastianem Ofnerem. Čtvrtfinále RPM Open by Moneta měla hrát i hlavní hvězda turnaje Stan Wawrinka, Švýcar ale z turnaje kvůli zranění odstoupil.



Rosol porazil Herberta poprvé v kariéře. Se čtyřnásobným grandslamovým vítězem ve čtyřhře se dosud střetl jen v roce 2016 v Miami, kde s ním prohrál ve dvou setech. S Ofnerem má kladnou bilanci 1:0, loni ho udolal ve třech setech na challengeru v Británii. Na antukových dvorcích TJ Spoje se Rosolovi daří lépe než minulý týden na Štvanici, kde vypadl hned v prvním kole.

Vítěz štvanického turnaje Wawrinka porazil v osmifinále Nizozemce Botice van de Zandschulpa dvakrát 6:3. Příštím soupeřem trojnásobného grandslamového šampiona, který se v Praze rozehrává po koronavirové pauze, měl být Rus Aslan Karacev, kterého Wawrinka zdolal ve finále na Štvanici. K zápasu ale nedojde.

Wawrinka totiž odstoupil kvůli zranění stehenního svalu. „S těžkým srdcem musím oznámit své odstoupení, důvodem je zranění stehna, které mě poslední dny trápí,“ uvedl Wawrinka v tiskové zprávě. „Chtěl bych všem poděkovat, že mi dokázali umožnit zahrát si v posledních dvou týdnech zase tenisové zápasy. Zároveň bych se chtěl omluvit svým fanouškům, že tento turnaj nemohu dokončit, jak bych si přál. Pobyt v Praze jsem si ale užil, stejně jako oba turnaje.“

Tenisový turnaj mužů RPM Open By Moneta v Praze, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 137.560 eur):

Dvouhra - 3. kolo:

Rosol (ČR) - Herbert (2-Fr.) 6:7 (10:12), 6:3, 6:4,
Wawrinka (1-Švýc.) - Van de Zandschulp (15-Niz.) 6:3, 6:3.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud