9. října 2022 • 17:10

SESTŘIH: Krejčíková ovládla finále v Ostravě, úchvatná výhra nad jedničkou

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byla to řežba se sladkou českou tečkou! Barbora Krejčíková ve finále tenisového turnaje WTA v Ostravě porazila světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska 5:7, 7:6, 6:3 a získala svůj pátý titul.



Dvojnásobná vítězka loňského Roland Garros Krejčíková uštědřila Šwiatekové první finálovou porážku po více než třech letech. Vedoucí žena světového žebříčku a trojnásobná grandslamová šampionka neuspěla v rozhodujícím utkání o titul naposledy a jedinkrát v dubnu 2019 v Luganu se Slovinkou Polonou Hercogovou. Prohrála po deseti finálových výhrách a deseti posledních zápasech.

Krejčíková se stala první českou vítězkou v Ostravě. Před dvěma lety uspěla na tvrdém povrchu Aryna Sabalenková z Běloruska, vloni triumfovala Estonka Anett Kontaveitová.

Šestadvacetiletá česká tenistka zahájila utkání ve vyprodané Ostravar Aréně nadějně a ve třetí hře měla tři brejkboly. Ani jeden ale nevyužila a Polka čtyřmi vyhranými gamy za sebou utekla do vedení 5:1. Krejčíková zabojovala, odvrátila setbol a vyrovnala na 5:5.

Krejčíková po titulu: Náročný zápas. Přitom dva týdny zpět jsem byla ve sra...
Video se připravuje ...

V jedenácté hře si vypracovala Krejčíková další tři brejkboly, Šwiateková však dokázala těžké chvíle ustát. Poté při servisu české tenistky získala vedení 40:15 a na třetí pokus získala sadu po 74 minutách ve svůj prospěch.

Brněnská rodačka v úvodu druhé sady prolomila servis soupeřky a ve čtvrté hře odvrátila tři brejkboly. Za stavu 4:3 už ale také přišla o servis a po vyrovnané koncovce dospěl set do zkrácené hry. V ní Krejčíková utekla do vedení 6:1, využila čtvrtý setbol a vynutila si pokračování. Šwiateková prohrála ve finále sadu po deseti zápasech a 21 vyhraných setech. Krejčíková uspěla v Ostravě i v třetím tie-breaku.

Před rozhodujícím setem si Krejčíková odskočila do zázemí. Obě hráčky si držely servis do osmé hry, kdy česká tenistka prolomila soupeřce servis a podávala na vítězství. Přestože Šwiateková odvrátila pět mečbolů a hecovala fanoušky, při šestém už tenistka z Ivančic uzavřela duel esem.

Turnaj v Ostravě na O2 TV Sport

Přímé přenosy sledujte na stanici O2 TV Sport i v multidimenzi na O2 TV Tenis. Od pátku doprovodí závěrečné duely i speciální studio s Klárou Janáčkovou a Liborem Basíkem. Komentátorský tým O2 TV Tenis doplní vedle moderátorů také Jakub Vančura a Martin Štefl.

Vstoupit do diskuse
0

Aktuální výsledky

Tenis
Články odjinud


Články odjinud