24. června 2016 • 08:53

Draft NBA ovládl Australan. Simmons míří do Philadelphie

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedničkou draftu NBA se stal australský basketbalista Ben Simmons. Devatenáctiletého, 208 centimetrů vysokého křídelního hráče si vybrala Philadelphia, která díky tradiční loterii mohla volit jako první.



Čtvrteční draft byl rekordní pro neamerické basketbalisty. V prvním kole z 30 talentů bylo rozebráno jen 15 hráčů USA a stejný počet jiné národnosti. V elitní desítce byli Američané jen čtyři. Vedle Austrálie v ní měly svého zástupce Chorvatsko, Bahamy, Kanada a Rakousko.

Simmons prožil vydařenou minulou sezonu v univerzitním celku Louisiana State University. Jedničkou draftu do NBA se stal jako první Australan po pivotovi Andrewu Bogutovi, jehož si v roce 2005 vybral Utah.

Za Simmonsem následovali dva Američané: Los Angeles Lakers si vybrali Brandona Ingrama a Boston dalšího křídelního hráče Jaylena Browna. Nejvýše draftovaným Evropanem byl jako celkově čtvrtý Chorvat Dragan Bender, jehož získal Phoenix.

Původně se chtěl zúčastnit draftu i český basketbalista Adam Pecháček, ale po absolvovaných testech v zámoří se odhlásil.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud