Jiří Punčochář
29. září 2015 • 10:18

Takový je Sagan. Znalec krásy, posel, hulvát i Vlk z Wall Street

Vstoupit do diskuse
0
  • Peter Sagan má mnoho tváří.Peter Sagan má mnoho tváří.FOTO: Koláž: iSport.cz

    Bere tři a půl milionu eur ročně, ve světě cyklistiky je uznávanou hvězdou, na Slovensku je jednou z největších sportovních osobností a momentálně i největší modlou. K tomu navrch je Peter Sagan, který se v neděli stal mistrem světa, notorickým bavičem, jehož show dodávají závodům říz. I když občas umí pěkně přešlápnout… Otestujte si spolu s námi, co všechno víte o tomto 25letém rodákovi ze Žiliny.

  • Do hrudi se bije podle filmu Vlk z Wall Street

    Většinou to gesto znamená: „Podívejte se, jedu/hraju srdcem!“ Ale u Petera Sagana ne. Slovenský cyklista se bije pěstí do hrudi podle filmu Vlk z Wall Streetu, kde je takových scén hned několik. „Dodávám si tak energii,“ vysvětluje.

    Pohotově dokázal Sagan zareagovat i v Richmondu na tiskové konferenci, když se s otázkou přihlásil novinář z listu Wall Street Journal. „Wall Street? Jo, to já rád…“ rozesmál se Sagan a začal vyluzovat zvuky, známé z filmu o zhýralcích z bankovního sektoru.

    VIDEO: Sagan se s radostí bije do hrudi

  • Porotcem soutěží krásy už asi nebude

    Poté, co začal vyhrávat velké závody a stal se hvězdou, začal být Sagan vyhledávaným i do různých estrád, talk show a komerčních pořadů. Jednou z šancí pro tohoto mladíka, známého jako notorického svobodného mládence, který se nebojí nevázat se, byla porotcovská lavice v soutěžích Miss Slovensko. Naposledy se ale účastnil v roce 2013. Krátce poté potvrdil, že jeho partnerkou je Katarína Smolková, sama adeptka na vítězku soutěže krásy v roce 2007. „Potkali jsme se asi před třemi roky. S jejím otcem jsem chtěl založit sportovní centrum pro děti, jednali jsme s různými lidmi. Jedním z nich byl i Katarínin bratr. Tak jsme se seznámili,“ řekl Sagan. Ze Žiliny se pak odstěhoval do Monaka a porotcem už – pro velké časové vytížení – nebude.

    Krásná Saganova přítelkyně Katarína Smolková. Krásná Saganova přítelkyně Katarína Smolková.Foto Profimedia

  • Novodobý slovenský Jánošík

    Pokud byl někdo na pochybách, jakého „uličníka“ má před sebou, Sagan ho vyvedl z míry během medailového ceremoniálu na MS v Richmondu. Už během dekorování trojice nejlepších se narád z pódia rozběhl ke svým přátelům. Aby se k nim dostal, vystřihl cyklista skok, za který by se nemusel stydět ani zbojník Juro Jánošík. Parádní odzemok, glosovaly to slovenské noviny. Po něm se Sagan vrátil na pódium a převzal medaili.

  • Neslušný štípanec do zadku

    Na opačné straně veřejného zájmu se Sagan ocitnul předloni po jedné z etap závodu Okolo Flander, v níž si dojel pro druhé místo. Asi se na stupních vítězů nudil, a tak využil volného času, když dvě modelky ve známém rituálu líbaly na tvář vítězného Fabiana Cancellaru, a jednu z nich zezadu štípnul do pozadí. I když štípnul… hýždě jí mezi prsty pěkně sevřel. Modelka dělala jakoby nic, ale následně přiznala, že ji ruka na zadečku doslova zmrazila. „Přemýšlela jsem, jak zareagovat, ale kdybych se ohradila, ještě by problém eskaloval. Měla jsem co dělat, abych udržela klid,“ řekla tehdy Maja Leyeová. Saganův výpad prý urazil i jejího přítele. A co na to cyklista? „Neměl jsem v úmyslu chovat se neuctivě k ženě na pódiu. Byl to jen vtip. Omlouvám se, jestli jsem někoho urazil.“ Dobré jméno si ale rozhodně neudělal.

    VIDEO: Takhle se Sagan poté omluvil

  • Proslov k lidem v Evropě a ve světě

    Posledním známým kouskem ze Saganovy dílny je proslov, v němž volal po změně v uvažování lidí ve světě. Jeho obsah je známý, proto přidáváme už pouze video bez dalších komentářů.

    VIDEO: Saganův vzkaz lidem

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud