Květoslav Šimek
8. července 2016 • 10:58

Vítkovice umí i s pálkami. Při baseballu schytal ránu i rozhodčí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Parádní odpoledne, shodli se hokejisté Vítkovic i baseballisté Arrows Ostrava. Exhibiční baseballový duel skončil nerozhodně 6:6, přičemž na "nájezdy" vyhráli hokejisté. Dodatečnou disciplínu vymyslely oba kluby jednoduše. Pokud se hokejisté trefí do plnohodnotného nadhozu borců Arrows, tak vyhráli. Vítězný bod hokejistům zajistil hned jako první pálkař Jan Výtisk. Do míčů, které létaly až 120 kilometrovou rychlostí, se pak postupně trefili i další hokejisté. Rostislav Olesz a Patrik Bartošák při tom dokonce atakovali i hranici homerunu.



"Supr odpoledne," pochvaloval si vítkovický obránce Jan Výtisk. Záda a triko měl zaprášená od antuky, jak se na třetí metě obětavě vrhnul po jednom z odpálených míčů. Pohotově jej čapnul do rukavice a sklidil potlesk zaplněných tribun. "Jo, po nějaké době jsme se do toho dostali a šlo to. Vyzkoušeli jsme si i normální nadhoz a na rovinu, je to pěkný fukot. Zhostili jsme se toho dobře a taky odpálili, takže jsme nezklamali."

Výtisk zaujal ochozy i všechny hráče i jiným momentem. To když míčem nešťastně trefil rozhodčího. Ze třetí mety chtěl rychle přihodit na první, jenže si sudího v plánované trajektorii nevšimnul. "Pořádná pecka mezi lopatky," vydýchával ránu sudí Vít Kaplan. "Nevšimnul jsem si jej a napral jsem mu to do zad," omlouval se Výtisk. "Hned jsem se mu omluvil, vzal to sportovně, doufám, že dobrý."

Hokejisté Vítkovic hráli baseball. Pálili dobře, smekli profíci
Video se připravuje ...

Baseballisté Arrows Ostrava před exhibicí hlásili, že soupeře šetřit nebudou. Ovšem hrálo se na pomalý nadhoz spodem a po rychlém startu a vedení 3:0 hráči Arrows přece jenom zvolnili. Ne moc, protože hokejisté si zejména v poli vedli výborně. Byť jich tedy do zadního pole nastupovalo o pár víc, než povolují pravidla... Hokejisté neomylně chytali vysoké míče do rukavic, parádní zákroky kromě Výtiska předvedli například Michael Vandas, nebo Daniel Dolejš. A v útoku hokejisté solidně pálili.

"Líbil se mi Honza Výtisk," přikývnul Boris Bokaj, trenér Arrows. "Kluci vůbec nehráli obecně špatně, líbili se mi. Chytali balony a na pálce taky dobře, byl jsem překvapený. Hodně pozitivně. Vítkovice prostě ukázaly, že jsou dobrý tým a jdou tvrdě do každého zápasu. Pravda, my nehráli na sto procent, trošku jsme se přizpůsobili, ale byla to výborná akce pro nás, i pro fanoušky."

Hokejisté pobavili diváky i několika svéráznými baseballovými prvky. Rostislav Olesz si třeba odpálený míč při běhu mezi první a druhou metou pohotově přikopával, aby se k němu nedostala obrana. Nebo pak při bránění společně skolili borce Arrows mezi druhou a třetí metou. Mezi našlapanými pořízky prostě neměl šanci projít.

Z hokejistů si původně chtěli zahrát všichni, trenérům se do akce hlásilo 27 borců. Na soupisku se jich nakonec dostalo jen 11 vybraných. Nadhazoval Rostislav Olesz, hráli Jan Výtisk, Ondřej Roman, Roman Szturc, Petr Kolouch, Lukáš Kucsera, Michael Vandas, Daniel Dolejš, Patrik Bartošák, Vojtěch Tomi a Jakub Illéš. K ruce měli kromě svých trenérů Jakuba Petra a Pavla Trnky i baseballovou legendu ostravského klubu Aleše Navrátila, který se ujal role chytače.

"Vyšlo počasí, lidi byli perfektní. Splnilo to, co mělo," pochválil vydařenou akci za všechny Výtisk.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud