10. července 2016 • 23:11

Kotlářka porazila Draky a ovládla základní část baseballové extraligy

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Úřadující šampioni z Kotlářky Praha vyhráli základní část baseballové extraligy. V rozhodujícím zápase pražští baseballisté porazili Draky Brno na jejich hřišti 7:6 v první nastavené směně a zajistili si tak první místo v tabulce. Oba týmy v dlouhodobé části soutěže vyhrály 27 z 35 zápasů.



Kotlářka tak přerušila šňůru 21 prvenství Draků v základní části. "Pro nás je to historický úspěch," uvedl v tiskové zprávě manažer Kotlářky Ondřej Chocholatý.

Draci sice v deváté směně srovnali stav ze 2:4 na 4:4, ale v prodloužení Kotlářka přidala tři body, zatímco brněnský tým pouze dva. Při stejné úspěšnosti pro Kotlářku hovořily lepší vzájemné zápasy. Prvním místem si pražští hráči zajistili, že budou hrát v play off rozhodující páté zápasy na domácím hřišti.

Kotlářka s Draky budu v play off čekat na semifinálové soupeře. Ostatní týmy se představí ve čtvrtfinále už v pátek. V sérii na tři vítězná utkání nastoupí Arrows Ostrava proti Skokanům Olomouc a Eagles Praha vyzvou Techniku Brno.

Baráž o extraligu si zahrají Hroši Brno a Tempo Titans Praha, které skončilo poslední. Oba týmy vyzvou šest celků z 1. ligy, hrát se bude systémem každý s každým. Do extraligy postoupí čtyři týmy, soutěž se tak od příští sezony rozšíří na deset mužstev.

Baseballová extraliga: Hroši Brno - Arrows Ostrava 3:5 a 9:2, Skokani Olomouc - Eagles Praha 2:13 a 5:16, Tempo Praha - Technika Brno 2:12 a 1:7, Kotlářka - Draci Brno 6:11, Draci Brno - Kotlářka Praha 6:7 (v 10. směně).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud