Zdeněk Janda
6. prosince 2016 • 05:00

Můžeme si to užít, říká před zápasem se Švédy útočník Milan Tomašík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z deseti světových šampionátů vyhráli osm. Jen dvakrát prohráli ve finále. A bilance s českým týmem? 38 výher ze 40 případů… Švédové kralují florbalu, dneska od 15.30 hodin se utkají právě s výběrem kouče Radima Cepka. „Kdybychom dvakrát předtím na šampionátu nevyhráli, půjdeme do toho v křeči. Teď si to můžeme užít,“ říká ve videorozhovoru pro iSport.cz útočník Milan Tomašík.



Respekt ano, strach ne. „To by vůbec nemělo cenu, abychom šli na zápas,“ reaguje zkušený reprezentant, který už šestým rokem působí ve švédské lize.

Národní tým zvládl na mistrovství obě předešlé partie (s Norskem a s Lotyšskem), takže do zápasu se Švédy, posledním ve skupině, nemusejí jít pod stresem. Už teď mají jistotu, že ve čtvrtfinále narazí na schůdného soupeře.

útočník Milan Tomašík věří, že národní tým švédského favorita potrápí
Video se připravuje ...

Se Švédy čeští florbalisté jen dvakrát v historii neprohráli. Ve 27. vzájemném utkání uhráli v listopadu 2010 v Espoo remízu 4:4. Jediné vítězství 6:5 vybojovali Češi v dubnu 2014 doma v České Lípě.

Od té doby pětkrát prohráli při skóre 11:37 a nejhůře za tu dobu dopadli před měsícem na Euro Floorball Tour ve Växjö, kde prohráli 3:11.

„Máme se Švédy hroznou bilanci, na ně se motivuje každý hrozně lehce. Bude to pro nás další zážitek. Musíme jít do zápasu s čistou hlavou,“ uvedl útočník Matěj Jendrišák, který jako jeden z lídrů hrál ve švédské lize dvakrát za sebou s Linköpingem superfinále.

Rozhovor s Milanem Tomašíkem o tom, proč Švédové kralují světovému florbalu, najdete v dnešním vydání deníku Sport.

Tomáš Kafka mohl být s výkonem českého týmu spokojen
Video se připravuje ...

Ondrušek po druhém vítězném utkání českého týmu proti Lotyšsku
Video se připravuje ...



Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa ve florbale 2022

Program a výsledky Skupiny Česká nominace

Mistrovství světa ve florbale 2022 proběhne ve dnech 5. - 13. listopadu ve Švýcarsku. Letošní šampionát je čtrnáctý v historii, triumf nakonec obhajují Švédové.

Články odjinud


Články odjinud