6. září 2016 • 14:05

Nová éra je tu. Bratři Marešové ukončili kariéru ve futsalové reprezentaci

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští futsalisté se od nadcházející sezony budou muset natrvalo obejít bez dvou dlouholetých opor. Kariéru v národním týmu se rozhodli ukončit bratři Michal a Roman Marešové, kteří reprezentovali od přelomu století. "Oba jsou to neskuteční profesionálové a strašně moc nám pomáhali i při trénincích, při práci s mladými kluky a podobně. Ale nastává doba bez Marešů a musíme se s tím vypořádat," řekl na tiskové konferenci asistent trenéra Tomáše Neumanna Vlastimil Bartošek.



"Máme na to mladé kluky, nebude to tak kruté. Už jsme některé reprezentační akce hráli bez nich. Dva tři roky zpátky jsme si mysleli, že to bez nich nepůjde, ale mladí kluci to mají v sobě. Když budou dobře trénovat, věřím, že to zvládneme," dodal kouč.

Oba bratři patří k legendám českého futsalu. Jednačtyřicetiletý Roman Mareš reprezentoval od dubna 1999, jeho o rok mladší sourozenec Michal od února 2000. Oba stále hrají za českého mistra Chrudim, reprezentaci už ale chyběli kvůli zdravotním problémům například na začátku roku na mistrovství Evropy.

"Samozřejmě stále hrají v lize a v pohárech, a kdyby se třeba něco neočekávaného stalo, kdyby se někdo zranil, mohou nám pomoci. Nikdy neříkej nikdy, ale myslím, že éra Marešů skončila," podotkl Bartošek. "Herní styl kvůli tomu nebudeme měnit, nějaký zásadní problém by to být neměl. A ambice také zůstávají pořád stejné, chceme postoupit na všechny velké akce," doplnil.

Reprezentaci čeká vrchol sezony až v dubnu, kdy se hraje kvalifikace mistrovství Evropy. Do té doby se omlazený tým může sehrávat a první možnost bude mít na konci září, kdy ho čeká turnaj čtyř zemí v Humenném.

Už v pátek začíná nový ročník domácí Chance ligy. Titul opět obhajuje Chrudim a jejím největším soupeřem bude Zruč nad Sázavou. "Vzhledem k letním přesunům trenérů i hráčů v rámci ligy bude soutěž stoprocentně kvalitnější," uvedl předseda svazu Otakar Mestek.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud