18. dubna 2016 • 21:51

Emoce na volejbale! Brno je ve finále, poražení ukazovali prostředníčky

Autor: jip
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Extraliga volejbalistů zažívá převrat. Poprvé po šesti letech se finálová série odehraje bez účasti Českých Budějovic, nad jejichž síly bylo v dramatickém semifinále Brno. Rozhodnutí padlo v hodně emotivním šestém utkání série pod Špilberkem, kde domácí Brňané vítěze základní části porazili 3:0 (19, 21, 23) a celkově na zápasy 4:2.



Ve finále se Brňané postaví Liberci, který bude mít na úvod výhodu domácího prostředí. Začíná se v neděli. Jihočeši se o bronz utkají s Karlovarskem.

„Budějovice furt plakaly, koho (v sestavě) nemají, místo aby se soustředily na to, koho mají. My jsme se soustředili na hru, řekli jsme si, že to doma urveme, a to se nám povedlo,“ radoval se brněnský kapitán Michal Hrazdira.

Série byla vypjatá, kvůli nálezu příušnic v mužstvu z ní favorizovaní Jihočeši dokonce chtěli odstoupit, a nakonec končila v Brně ve velkých emocích i po odeznění posledního duelu. Hráči na sebe skrz síť pokřikovali, ze strany poražených se objevilo několik zdvižených prostředníčků.

Ke zvratu v semifinále nepomohl trojnásobnému mistrovi z posledních let ani návrat uzdraveného Martina Kryštofa, nejlepšího libera v soutěži. Budějovičtí i ve třetím zápase série v Brně pokazili těsnou koncovku prvního setu a domácí je následně před vyprodaným hledištěm důrazem na podání a na blocích přetlačili. Během druhé sady navíc hostům vypadl další zraněný hráč nahrávač Filip Habr.

„V celé sérii rozhodovaly servis a obrana. Na servisu jsme byli dnes jednoznačně lepší. Budějovice hrají doma v trochu jiné hale, na kterou jsou zvyklí, tam zase dominují oni. V předchozím utkání jsme tam neměli co nabídnout, dnes se to obrátilo,“ řekl Hrazdira.

V hale v Kounicově ulici, kde je z jedné vysoké tribuny povzbuzuje na 1100 diváků, vyhráli Brňané dosud všechny zápasy play off, zároveň se v ní ale představili naposled. Finále odehrají v DRFG Areně, domácí hale hokejistů Komety. Protože Liberec bude vysokým favoritem, vzdají se Brňané svého obvyklého prostředí a zkusí vyprodat velkou arénu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud